2010-11-30
 21:40:24

Ut o frys!

Nackdelen med att inte använda bilen en dag är att den står kvar på fel sida. Tur i oturen att jag kom på det nu, men INTE kul att behöva gå ut i kylan nu när man är redo för sängen...
2010-11-30
 19:28:53

Någon som vill läsa en engelskatext och sen förklara allt för mig?

Det blir inte så mycket "firande" ikväll. En tanke var att hänga på några från klassen till Corona för att fira på riktigt, men eftersom vi börjar 08.15 så kändes inte det så aktuellt plus att när jag för ungefär 30min började läsa en engelsk text inför ett seminarium om en vecka insåg jag att jag verkligen behövde prioritera det istället eftersom jag nu efter 30min hunnit läsa en sida. Visst, jag hade hunnit läsa betydligt mer om jag hade velat men vill ju förstå innebörden också och när jag behöver slå upp vartannat ord tar det tid. Synd att man inte är snille på engelska. Så istället för film blir det att fortsätta läsa.

2010-11-30
 14:57:32

Köket ska målas!

Riksbyggen-gubben var precis förbi, jättetrevlig man måste jag säga. Och han tyckte självklart att vi skulle få måla om i köket, så det är vad jag och mamma kommer att pyssla med på lördag. Jag är taggad! Badrummet däremot går det inte att göra något åt förrän det är "kris", eftersom det är en plastmatta osv, men jag ska se om jag kan komma på bra sätt att piffa till den ändå! :)

Nu ska jag fortsätta läsa..

2010-11-30
 13:24:48

Dagen kan inte bli bättre

Morgonen började med en underbart härlig promenad till skolan i härligt väder. Följt upp av tre timmar "gympa" där vi först körde 30min gympapass, sen fick varje basgrupp en låt där man skulle göra ett program av för att på slutet vara instruktör för de andra grupperna. Det var sjukt roligt! Sen gick jag och Jenny till gymmet och körde lite mage/rygg för att sen gå och hämta TENTAN. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv då jag hade en konstig känsla i magen att det kunde ha gått åt helvette med tentan. Men.... Jag fick VG!! Jag kan inte fatta det. Sen såg jag att jag fått ett sms av posten att min Iphone kommit så den har jag nu hämtat. Dessutom ringde Johan när jag var påväg hem från skolan och att få prata med honom idag kändes perfekt.

Dock är det back to work nu. Ska äta upp maten, slänga mig i duschen och sen börja läsa, läsa och läsa. Finns massor att läsa. Men min tanke är att jag ska ladda hem en film som jag kan se ikväll för att fira och självklart börja pilla på telefonen. Och till det blir det morötter, gurka och DIPP. Mumma.

Sammanfattat: Gympapass, gym, VG, Iphone, Johan. = Perfekt dag.
2010-11-30
 07:59:46

Oj vad kallt!

Nu ska jag bylsa på mig alla kläder jag äger för att bege mig ut i den -20 gradiga kylan för en promenad till skolan. Med musiken i öronen så kan det ju inte bli annat än härligt.
2010-11-29
 17:45:11

Fullt upp

Morgonen började med ett seminarie som gick sådär. Följt upp av grupparbete och sen har jag hjälpt pappa med flytt hela eftermiddagen. Nu ska jag slänga mig i duschen, fixa nåt käk/fika och sen bege mig till Johans föräldrar för att se fotbollen med dem. Mys. Hade tänkt träna idag men det hann jag verkligen inte med, tur att vi har 3h gruppträning imorgon på leadershipkursen, jag hoppas att det blir asjobbigt. I övrigt imorgon blir det en jädra massa plugg...


2010-11-28
 18:43:33

Jul i vårt kök

Jag hade tänkt visa julpyntet i lägenheten men kameran dog. Detta var vad jag hann med.

2010-11-28
 17:31:55

Kom hem vettja

Jag vill ha min älskling här. Ligga och trängas i soffan till fotbollen. Vi har bott tillsammans i 2 år, varit ifrån varandra i högst en vecka så att det nu är två veckor kvar tills han kommer hem känns riktigt tungt. Jag har inte ens tänt det första ljuset i adventsljusstaken och jag har verkligen ingen lust till att laga middag till mig själv ikväll. Just sånna här stunder känner jag hur skönt och mysigt det är att bo tillsammans med någon man älskar och dela på allt. Vi får se om jag vant mig om en vecka eller om det bara är ännu jobbigare. 

2010-11-28
 17:10:05

Söndag

Dagen i sin helhet: Det blev promenad till mamma, fika, idol-repris, lite robinson och promenad hem. Det var ju ett underbart väder i förmiddags, ljuvligt! För en timme sen åt jag upp hamburgarna som blev över igår, en sen lunch. Och nu sitter jag och skriver på en uppgift som ska lämnas in på morgondagens seminarium. Jag siktar på att vara klar med den om en timme, då ska jag bädda ner mig i soffan, fokusera helt på Tottenham - Liverpool, sen laga mat och se Ensam Mamma Söker. Jag skulle tippa på att jag knoppar in rätt tidigt ikväll och det behövs eftersom seminariet är 08.00 imorgon. Usch och fy.

2010-11-28
 11:06:32

Toppen!!

Gårdagen var fantastiskt lagom på alla sätt. En riktigt lugn och skön förfest med två härliga människor. Det blev mycket prat och såklart mycket kort. Utgången på Rex blev även den härlig. Mycket känt folk gör allt. Toppen!


2010-11-28
 10:11:15

Inte pigg

Det dunkar..

Nu ska jag slita mig upp ur sängen, städa och diska så det blir fint här igen och sen ska jag nog ut och ta en ordentlig promenad i det friska vädret, jag tror det kan göra susen.

Och sen bege mig till mamma för adventsfika! :) Mys!

2010-11-28
 02:56:45

Kom hem!

Åh, jag saknar ihjäl mig.. kom hem älskling!

Och det har bara gått drygt två dagar..
2010-11-28
 02:22:59

Succékväll!

Shit vilken kväll vi haft. Jag, Mathilda och Elle. Succé! Först en riktigt harmonisk tillställning hemma hos mig. Lite tjejspel, tv och kort. Sen Rex. Jag hade verkligen inga förväntningar på Rex ikväll men det var ju sjukt roligt!
Bilder kommer imorgon. God natt!
2010-11-27
 15:09:46

Detta är magi!

2010-11-27
 10:08:00

Sen kväll

Vad tusan gjorde jag vaken till 02.00 igår? Låg i sängen med datorn i knäet och tiden bara gick.. Skönt med sovmorgon idag iaf. Vaknade 09.45.

Nu blir det en ordentligt frukost och sen ska jag bege mig mot systemet och coop. Vi får se om det blir något plugg idag eller om jag skippar det helt och hållet. Jag har verkligen svårt att motivera mig till plugg en lördag. Det är lättare på en söndag. Mitt på dagen ska i alla fall jag och Mathilda ut på en långpromenad, det ska bli skönt!

Trevlig lördag!
2010-11-26
 21:46:37

Prinsessklänning sökes

Någon som har en liknande klänning att låna ut? Jag ska nämligen klä ut mig till en prinsessa till en sittning den 11e. Vore ju grymt om någon hade en!?!?!?!
2010-11-26
 20:50:38

Idol-fredag

Olle - Fix you och Jay - Against all odds, säger rätt mkt om kvällen! :)

2010-11-26
 17:01:47

Burrrrr

Promenerade som sagt till skolan imorse, jättehärligt. Dock inte lika härligt med promenad hem eftersom jag hade den iskalla vinden i ansiktet.

Nu ska jag hoppa in i duschen o göra mig klar innan Signe plockar upp mig för lite handling på Coop.
2010-11-26
 08:50:38

Första natten själv

Natten gick förhållandevis bra. Vaknade några gånger och framför allt 06.30 när vaktmästaren IGEN står och skottar utan för dörren, eller snarare skrapar skyffeln ner i asfalten så att det låter hemskt. Det är inte första gången han gör det heller. Kan han inte välja en lite mer tystlåten form av skottning så tidigt på morgonen?

Nu ska jag torka håret, dra på mig kläderna och promenera till skolan. Idag blir det föreläsning, handikappidrott och gym på Iksu. Nice dag! Och ikväll blir det umgänge med Signe! :)

Ha en trevlig dag.

2010-11-25
 21:58:50

No no no!

Men SNYFFT. Inget nytt OTH i veckan. Varför? Jag som hade peppat.. aja, då blir det väl att se Sportnytt och sen sova. Tråkigt.
2010-11-25
 21:38:49

Läskigt ju!

Lägenheten är kolsvart och här ligger lilla jag. Scary!

Lite One tree hill nu och sen en god natts sömn.

God natt gott folk.

2010-11-25
 20:09:15

Alone

Nu sitter min man snart på flyget påväg till Sthlm för att imorgonbitti bege sig mot Vietnam. Det känns overkligt att vara ensam i 2½ vecka. Jag kommer definitivt att sakna honom.

Min först sysselsättning i en tom lägenhet blev att börja julpynta samt städa. Det var för länge sen det städades så det känns skönt att göra bort det på en gång så kan jag slappna av framöver och bara njuta av en mysig lägenhet. Jag längtar tills om två helger för då blir det att ta in granen och pynta den lagomt tills Johan kommer hem, samt sätta upp julgardiner. Det känns aningen tidig för det nu så jag kör på det lilla julpyntet tills dess.

Nä, nu ska jag fortsätta och sen lägga mig och se One tree hill. Kanske plugga lite också.

2010-11-24
 17:47:07

Sista kvällen

Alltså föreläsningen vi hade imorse var nog det sämsta jag lyssnat på i mitt liv. En lärare som läser exakt det som står på powerpointen och inget mer. IG! Dock var föreläsningen direkt efter den betydligt bättre med en lärare som brann för det hon snackade om. MVG!

Sen blev det ett pass på Iksu. Lugn löpning och rehab/styrka.

Nu håller det på att lagas mat, tvättas, packas osv. Jag sköter dock bara matlagningen ikväll, resten får min käre sambo ta hand om själv! :) Sen blir det en lugn och skön kväll framför Tv'n. Bonde söker fru är på schemat!

Jag är dålig på att blogga nu men jag har faktiskt ingen lust. Trevlig kväll!

2010-11-23
 15:30:38

Och snart är jag det..

Telefonen är beställd och levereras från Emma Fällman i Sthlm på torsdag! :) Underbart!
Detta blir min julklapp till mig själv och det känns faktiskt helt rätt.

2010-11-23
 13:03:50

Blandade känslor

Jag ser fram emot helgen men samtidigt inte.

På fredagkväll ska jag och Signe laga middag och se Idol.
På lördag blir det utgång med Mathilda och ev några fler.
På söndag blir det städning, julpyntning och plugg.

Tre dagar med aktiviteter att se fram emot, MEN ett hem utan pojkvän. Det kommer att kännas otroligt tomt och jag gruvar för det. Jag kommer att ha ett tomt hem till Lucia, 13 december, looooooong time!

Nu ska vi fortsätta med grupparbetet..
2010-11-23
 08:38:00

Jag vill vara som er andra!

Jag har länge sagt att jag inte behöver mer än en mobil man kan messa och ringa med. Men på slutet har jag funderat en hel del och hör och häpna, snart är jag precis som nästan alla andra. Jag har seriösa funderingar på att köpa en Iphone 4. Jag vill ha en mobil med bra kamera eftersom det är så bökigt att alltid ta med sig den vanliga. Sen vill jag ha en mobil där jag kan ha musik eftersom jag måste ha något att lyssna på när jag promenerar/cyklar till skolan. Och dessutom behöver jag ju sånna där coola träningsappar när jag ska ut i I20-spåret till våren. 

Nu blir det ut och leta det billigaste priset någonstans och sen slå till!

2010-11-23
 08:28:25

Zzz..

Jag är ungefär såhär trött och skulle behöva en dag i soffan med en mysig vovve.
Men istället bär det snart iväg till skolan för några timmars grupparbete. Inte peppad!
Nu längtar jag faktiskt mest till nästa termin då det är idrottsmedicin och idrottspsykologi.
Och efter denna helg har jag börjar fundera på vilken inriktning jag egentligen ska välja om
ett år. Finns spännande saker att göra med båda så vi får se.



I eftermiddag ska jag ner på tenton och köra min ryggrehab. Har vilat i tre dagar nu
och börjar få panik. Dock blir det ingen löpning för det orkar jag verkligen inte. Sen efter
det blir det fotöljen, lurarna, härlig musik och läsning av texter.

Adele - Make you feel my love
2010-11-22
 14:35:26

Resumé av helgen

En resumé av helgen kanske.

Vi kom till Stockholm och gamla stan vid 14.00 för att käka en sen lunch på Olearys. På TV visades Arsenal - Tottenham, en kanonmatch. Redan där börjades festen.. för vissa! Sen vidare för kort stop på en pub och till sist promenad till båten. Väl där öppnade fick vi inte gå till hyttarna förrän en timme senare, 17.30 så ALLA samlades på en pub och körde igång med trevligheterna..

Sen gick jag och Carro till hytten för att börja fixa oss inför första samlingen 19.00 som innebar "konferens". En del info men sen mingel och gratis dricka tills det var middag 21.00. En del dök inte upp på middagen utan vilade sig i form för att kunna delta på partyt efter middagen, haha. Jättegod middag iaf!

Sen försvann kvällen i princip. Tiden gick för fort och vipps så var klockan kring 03.30 och det var dags att säga god natt.

Söndagen innebar frukost, lunch, konferens och avstigning. I väntan på att tiden skulle gå gick vi ungefär 20 pers till Olearys igen för att se AIK - Skellefteå AIK och sen buss till Arlanda.

Sammanfattat en sjukt rolig resa som jag aldrig kommer att glömma. Jätteroligt att få träffa alla människor man pratat med varenda dag i två års tid, allt från 18 års ålder till 60. Jag har fått ett pepp efter att jobba, men 2½ års studier först, sen får jag träffa alla människorna igen! :)


Nästan hela gänget..

2010-11-19
 18:58:06

Sushi-middag

Ikväll provade vi sushi från Sagami till middag. Och jag måste säga att det var riktigt gott, så det kommer säkerligen bli fler sushimiddagar framöver!


Nu blir det snart "Vem vet mest" följt av "Postkodsmiljonären" och sen "Idol". Härligt fredagkväll!
2010-11-19
 16:29:01

Fattiglapp

Åh, åh och åter åh! Jag har provat en hel radda olika outfits för morgondagen och såklart så trivs jag bäst i det nya jag köpte. Ingen "speciell" outfit men bekväm. Det är ju inte så fasligt länge kvar till studiebidrag men det är ju för tusan december vilket innebär julklappsinköp. Jag får nog bita i det sura äpplet och börja nalla av sparpengarna. Tycker dock jag gjort det rätt bra som kunnat leva utan studielån hela hösten så det är väl inte hela världen.. men.. det är roligare o se pengarna växa! ;)

40min kvar tills Johan slutar, kanske jag ska försöka läsa de sista sidorna på den helt omöjliga texten. 15 sidor och jag har ägnat typ 2h åt att läsa det och är ändå inte klar, kanske säger en del om hur det är skrivet. Oförståeligt. Känns som att mannen som skrivit texten skrivit den och sen tagit den svåraste synonymen på varje ord så att den som läser ska få kämpa. Inte tacksamt.

Ser fram emot kvällen dock. Skönt med mysig hemmakväll för att sedan dra upp tempot imorgon! ;)

Trevlig helg gott folk, vi hörs på måndag!
2010-11-19
 15:32:57

Den lever igen.

Den här blomman har stått "livlös" utan blommor i ungefär ett år men nu är den åter i liv. Jag har väntat i flera veckor på att knopparna ska slå ut och nu är första blomman här, underbart!

2010-11-19
 11:43:57

Träning och shopping

Sådär. Hemkommen efter ett powerwalk/löppass. Powerwalk 15min, 30sek - vila 15sek i 10min, powerwalk i 10min och slutligen 30sek - vila 15sek i 10min. Väldigt lagomt pass på morgonkvisten. Efter det blev det en sväng på strömpilen men utan inköp. Jag drog ner en sväng på stan för att springa in på Gina Tricot. Gick ut drygt 500kr fattigare, INTE BRA! Jag ska köra en liten klädprovning senare idag och jag hoppas att jag kan hitta något "gammalt" som jag känner mig bekväm med, för isf kommer en del av det jag köpte att lämnas tillbaka. Jag köpte iaf ett par leggins, ett linne och sen nättröja. Legginsen kommer jag nog att behålla hur som helst, behöver att par lite mer "spacade", resten hoppas jag dock att jag förmår mig att lämna tillbaka..

Nä nu måste jag koka ihop någon lunch innan jag dör av hunger.. sen blir det läsning inför nästa kurs. Lika bra att börja!
2010-11-18
 21:35:19

Snart helg!

"Ledig" imorgon igen. Planeringen ser ut som följer:
ca 09.00 - Löp och styrka på IKSU med en klasskompis.
ca 11.00 - Försöka hitta någon superbillig outfit till lördagkväll.
Eftermiddagen: Ev jobba annars läsa på inför nästa kurs.
Kvällen: Jag och Johan ska prova sushi, se idol och ha en myskväll.

På lördag åker ju jag till Stockholm för kryssning med ett helt Alltele-gäng. Vi blir drygt 100st och jag ser verkligen fram emot det. Har träffat kanske 15-20 pers av dessa tidigare så det är lite pirrigt men jag tror att det kommer att bli ett supertrevligt dygn. God mat, god dryck och gott sällskap. Frågan är bara vad man ska ha på sig? Jag hoppas verkligen att jag hittar något imorgon. Jag borde verkligen inte köpa något nytt för jag har verkligen inte pengarna för det, men vafan, hur ofta åker man på kryssning? ;)

2010-11-18
 21:22:51

Vad händer?

Sen ligger jag här och tänker på fotboll också. Vad händer med det egentligen? Jag har ett jävla sug av att få träna fotboll igen, men var, när och hur? Vad får vi för lag, för tränare? Jag sitter här helt ovetandes om framtiden. Jag hoppas det blir så bra som jag vet att det kan bli. Jag vet vad jag hoppas på. Blir det så tror jag nästa år kan bli fantastiskt. Men sen har jag en dålig känsla av att det fan kan skita sig också. Fotbolls-Umeå verkar ju vara i tränar-spelar-kaos just nu. Vilken tränare kommer att träna vilket lag och görs de val jag inte hoppas på, vad finns det då kvar för oss? Det kan ju iofs inte bli så mycket sämre än förra året, men ändå.. vad som helst funkar ju inte. Jag vill kunna spela match för match och ha en känsla av att det finns en möjlighet att få känna känslan som jag kände på bilden nedan. Den känslan går inte att beskriva med ord!

2010-11-18
 21:22:34

Hörlurarna på.

Sådär. Jobbat 30min, skjutsat pappa och organiserat alla papper, artiklar och arbeten från skolan i en pärm. Nu ligger jag nedbäddad under täcket med hörlurarna på och lyssnar på Daniel Adams-Ray m.m. Sköna låtar!

Ikväll:
Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan
Daniel Adams-Ray – Förlåt att jag aldrig sagt förlåt
Daniel Adams-Ray – Vitt
Petter – Längesen
Petter – Stockholm i mitt hjärta
Robyn – Eclipse
Robyn – Robotboy
2010-11-18
 17:04:07

Vilken underbar kille jag har!

En namnsdag är ju inget speciellt men när jag fick det första smset vid 16.00 från Johans far blev jag jätteglad. När det 30min senare ploppade upp ett nytt sms från mormor blev jag ännu gladare. Och när Johan kom hem för 10min sen med två röda rosor och två trisslotter blev jag gladast! :) En ros för Moa och en ros för Lillemor.
Lillemor heter jag ju inte men Johan brukar på skämt kalla mig det ibland, lustigkurre som han är. Hur som helst, detta gjorde min dag. I'm happy! :)

2010-11-18
 14:17:53

Jag har för mycket ledig tid denna vecka!!

Har sett Bonde söker fru samt nya OTH nu och även försökt läsa en text inför ett seminarie den 29e. Har läst samma tre sidor ungefär 10ggr, alltså en svårt text att förstå eller så är jag bara dålig på läsförståelse?

Nu ska jag gå till konsum och inhandla något gott att göra till middag. Utifrån det vi har i frysen osv föreslog Johan hamburgare med spagetti? Lät ju inte skitgott.. nä måste ta o fixa något annat än det.

Ikväll blir det en sväng in på jobbet för att ringa en kund som endast går att nå på kvällar efter 19.00. KUL!

2010-11-18
 13:50:15

Namnsdag

Jaha, grattis till mig själv på namnsdagen då!

Haha!
2010-11-18
 07:25:38

Tiiiiiidigt

Oj oj oj.. jättetrött är jag. Men nu ska jag slänga i mig lite youghurt och sen åka till Iksu för ett träningspass med sjukgymnasten. Det är iofs kul men det hade gärna fått vara lite senare på dagen. Förutom det ska jag se gårdagens Bonde Söker Fru och även nya OTH, vilken dag! ;) Och självklart börja läsa inför nästa kurs?

Ha en bra dag!

2010-11-17
 17:14:37

Kaaaaallt

Sitter på skolan och skriver klart det sista på portfoliouppgiften. Snart hämtar min grabb mig så ska vi åka ner på gourmé och plocka med lite mat till pappa. Satan så kallt det är idag förresten. När jag gick till stan och sen till skolan idag så förfrös jag typ benen, lite överdrivt men svinkallt. Tur att jag har önskat mig täckbyxor i julklapp för det kommer att behövas när jag ska promenera till skolan.

Nä nu måste jag springa ut så Johan inte behöver vänta.

Trevlig kväll!

2010-11-17
 10:32:00

Morgonpass

Sovmorgon idag till 09.00 och sen kilade jag på en gång ner på tenton för en 4x4min i lugnt tempo och sen "ryggrehab" plus exentrisk. Jag börjar faktiskt bli lite less på dessa rehabövningar eftersom varenda en ska göras 4x10, men som tur var ska jag träffa sjukgymnasten imorgon igen och få nya övningar plus bygga på dom jag redan kör, det ser jag fram emot! :)

Det blev alltså inget IKSU idag. Lika bra faktiskt. Jag slipper släpa med mig en stor träningsväska och jag slipper ta bilen dit och behöva betala parkering. Bra för min rygg, bra för miljön och bra för ekonomin! ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen äta lite frukost/lunch. Hörs!
2010-11-16
 22:24:47

It's beautiful

Jag är en gitarrtjej men har verkligen alltid önskat att jag kunnat spela piano. Någon gång i mitt liv ska jag ta pianolektioner och lära mig att spela vacker musik.

Detta är vackert:
Michael Silverman på spotify. Lyssna!

Nu ska jag gå och äta rostade mackor med ägg och kaviar, mumma. Synd att vi inte har oboy hemma för isf hade jag gjort som på den gamla goda tiden. Rostad macka med smör och ost och sen doppa i oboy. Hur gott är det inte? När jag bodde i Stöcksjö var det typ grejen att göra efter skolan. Gå hem till någon och äta typ 7 rostade mackor var. ASGOTT! Tur att man har lite mer vett i skallen nu! ;)
2010-11-16
 20:16:36

Rödblommiga kinder

Det var ju inte superlätt att få in kuddarna/madrasserna i de nytvättade fodralen till fotöljerna... shit. Ser nu att jag hållit på i över 30min och då handlar det om två stolar. Det kom en del fula ord ur min mun, men nu är det klart. Iaf nästan. Fodralen till soffan är nere i torkskåpet fortfarande, det tog en stund att få dem torra.

Idag har det inte blivit någon vidare träning förutom 45min promenad från Ersboda och hem. Det var skönt att gå i den kalla och friska luften. Mysigt att få rödblommiga kinder! :)

Imorgon blir det däremot löpning och styrka på Iksu innan semineriet som är kl 15.15. Och imorgon kväll ska jag och Johan till pappa och äta, men huvuduppgiften kommer att handla om att börja packa flyttkartonger.. och självklart se Sverige - Tyskland.

Nu ska jag ner och hämta upp det sista ur torkskåpet. Hörs!

2010-11-16
 16:36:26

Jag är nöjd! :)

2010-11-16
 11:44:21

Man tager vad man haver, återigen..

När jag öppnade ett skåp och såg tapetrullarna som blev kvar från vardagsrummet fick jag en liten idé. Jag klippte ut en passande bit och limmade fast på väggan ovanför arbetsbänken. Nu blev det ju inte superfint eftersom jag använde papperslim, haha.. men tyckte det blev helt ok iaf. Man får helt enkelt använda sig av det som finns tillgängligt. Så där ska den få sitta tills jag är less på den. Eller tills Johan kommer hem och tycker det blev fult? Vi får se helt enkelt. Kul iaf att få göra något kreativt.

Nu ska jag springa ner i tvättstugan och hänga upp första tvättomgången.

2010-11-15
 18:35:52

Lugna måndag

08.15 - 10.00 hade vi seminarie om vår observationsrapport. Lätt som en plätt.

Efter det åkte jag runt på ett antal affärer i hopp om att hitta en kökslampa och en lampa till vardagsrumsfönstret. Hittade inget av det så istället blev det ljus, ljuslyktor, ugnsvante och kökshandduk (röda inför julen), tre små träbokstäver = K Ö K samt inslagspapper inför alla julklappar.

Efter shoppingturen åkte jag hem och pysslade på i lägenheten. Torkade av elementet i köket ordentligt, torkade av alla fläckar på köksluckorna, slet bort en ful plastmatta ur städskåpet och målade med vit färg på den fula ytan istället, lagade mat och torkade ur micron.

Imorgon ska jag kliva upp 07.00 och börja tvätta. Det ska "stor-tvättas". Tyget på soffan, fotöljerna och alla kuddfodral ska tvättas, samt vanliga kläder. Under tiden allt sånt är i tvätten ska jag börja förbereda inför kommande kurs, hämta en pärm på jobbet så jag kan sätta in allt från föregående kurser och sen dona på lite. På eftermiddagen ska jag ner på stan en sväng och köpa första julklappen, till Patricia! :)

Som ni ser, jag kan inte riktigt bara ta sovmorgon och ligga i soffan hela dagen då jag är ledig. Men det är ingenting jag vill heller, inte just nu. Jag tycker faktiskt att det är roligt att göra sånna här grejer! :) Och det gäller väl att hålla på så länge jag tycker det är kul, sen får Johan ta över.. ;) Haha!

Nu blir det att hoppa in i duschen eftersom jag och Johan precis varit på Tenton o sprungit plus gymmat. Duktiga är vi! Trevlig kväll!
2010-11-14
 21:43:48

Söndagen i bilder


Morgonen började med frukost med en sån här utsikt. Mysigt!


Sen blev det middag hos pappa och lite bus med Alfred.


Sen åkte jag förbi hos Johans föräldrar. Tim var söt som vanligt! :)

2010-11-14
 15:43:31

Sköna farsdagssöndag

Nu är jag väldigt hungrig på en farsdagsmiddag. Jag, Johan och Macke var för ett tag sen på tenton och blåste igenom ett löppass och ett styrkepass. Har en känsla av att det kommer att kännas i kroppen imorgon. Men det är skönt! :) Min förkylning verkar dessutom nöja sig med en tät näsa och det är jag tacksam för.

Imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter. Vi har det väldigt lugnt i skolan eftersom jag gjort bort i princip allt som ska göras. Så större delen av veckan kommer att bestå av träning och fix o don här hemma, i love it! Sen bjuder helgen på kryssning med Alltele. Sjukt spännande att träffa alla på företaget, tror det kan bli en riktigt bra liten trip.

12 dagar kvar tills Johan åker. Vad tiden går fort.. hoppas de två veckorna han är borta går ännu fortare. För det innebär ju att Patricia snart är hemma också, underbart!
2010-11-14
 11:16:01

Ändrade planer

Hade ingen aning om att min käre far skulle vara hemma idag, lagomt till farsdag så för mig och syrran blir det såklart middag där ikväll. Sen blir det in och säga hej även till Johans föräldrar, såklart!

Ibland gäller det att vara flexibel. Jag hade varken inslagskartong eller något passande inslagspapper hemma. Så istället tog jag en tom sån här:

Och vände sedan inslagspapperet jag använde till Alfreds present ut och in. Kändes inte så passande med ett papper fyllt med leksaksbilar på. Och sedan lyckades jag hitta lite pysselgrejer som jag kunde fixa ihop ett kort av. Dock fattades ett Å så jag fick knåpa ihop ett lite udda Å, men det funkade.
2010-11-13
 19:00:19

Löjrom slår allt!

Efter vår lunch på Invito hade vi svårt att känna efter vad vi var sugna på till middag. En sak kunde konstateras iaf, att löjrom aldrig sitter fel. Så detta blev vår förrätt ikväll. Till huvudrätt väntas entrecote och en härlig haloumisallad med melon, vindruvor osv. Känns väldigt lagomt! :)

2010-11-13
 15:56:21

Friday night out

Tre fjuttiga bilder från gårdagens trevligheter. Kvällen blev riktigt lyckad. När vi stod utanför Corona och stället verkade öde var jag mycket nära att vända på klacken och bege mig ner mot stan. Tur att jag inte gjorde det! Vi höll ihop och dansade 1½h i sträck. Efter det började benen värka och vi rundade av kvällen.



2010-11-13
 15:47:53

Lunchdejt

Idag lunchdejtade vi på Invito. Mycket trevligt!

2010-11-12
 18:43:47

Den bästa på länge, hoppas jag!

Jag känner att den här helgen kan bli den bästa på länge. Inte för att det händer något speciellt på det sättet, men för att jag kommer att kunna spendera helgen i total harmoni utan några som helst störmoment.

Ikväll kommer ett gäng från klassen hit för att fira att tentan är gjord.
Imorgon ska jag och Johan gå på stan. Vi ska köpa en ny kökslampa och även en lampa till sovrumsfönstret. Sen åker vi och handlar för att kunna laga en gourmémiddag och rundar sedan av kvällen med bio. Det lutar åt "The social network".
Söndag är det farsdag och dagen kommer nog att börjas med ett träningspass. Eftersom min kära far är bortrest följer jag med Johan till hans föräldrar för middag och fika. Jag älskar att vara där. Och självklart kommer vi att se Gefle - Gif Sundsvall och sen Inter - Milan.

Nä, nu kör vi! :) Ha en trevlig kväll.
2010-11-12
 17:54:41

Nu kör vi!

Härlig dag har det varit. Jag och Alfred tog det ganska lugnt. Jag hade hoppats på att få gå ut en sväng men det var han inte alls sugen på. Så det blev en hel del "Bananer i pyjamas"-dvd. Haha!

Nu ska jag göra mig klar för om en stund börjar folk komma hit. Vi ska vara här ikväll. Inte hela klassen såklart, det blev uppdelade tentafester istället. Men vi blir väl drygt 10st iaf. Tror det blir nice! :)
2010-11-12
 08:18:28

Härligt sovmorgon, not!

Så var det med den sovmorgonen.

Grannens hund skällde och ylande konstant från 07.15 - 08.00 och därmed sket det sig för mig att sova till 10.00. Kan även skylla lite på min käre sambo som sprang ut och in i sovrummet, höll på med garderoben osv. Sånt funkar inte när jag försöker sova. Så nu är jag vaken istället.

Jag tänker dock inte kliva upp för det. Jag har ju en helt ledig dag och den ska spenderas på bästa sätt. Jag ladda upp morgonen med nyaste Greys Anatomy och Private Practise. Sen är tanken att kliva och och äta en god brunch för att vid 12.30 börja bege mig mot syster för att spendera eftermiddagen med Alfred. Toppendag enligt mig! Och sen rundas såklart fredagen av med ett gäng från klassen. Lovley!
2010-11-11
 14:58:20

Där hade jag tur!!

Jag tog visst fel på alla tider idag. Idrotten var mellan 08.00-11.00, jag kom dit 10.00. Haha. Hann vara med en timme iaf, alltid något. Och fotbollen var mellan 12.00-14.00. Satan så roligt det var att lira inomhusfotboll. Vi mixade 1orna och 2orna, körde 4 vs 4 med två avbytare i ungefär 1h 45min i sträck. Sjuuuukt jobbigt men sjuuukt roligt.

När jag stod i duschen där strax efter 14.00 kom jag på att parkeringstiden gick ut 12.20. PANIK!!!!!! Jag skynda mig, sprang ut och kunde pusta ut. PJOO! Ingen p-bot. Jääääävligt tur.

Nu ska jag ta tag i det ENORMA diskberget som finns i köket och sen vila innan jag ska promenera till jobbet. Efter jobbet ska jag se gårdagens Bonde Söker Fru! :)

2010-11-11
 08:44:43

Idrott !!

Verkar inte bli jobb förrän 17.00 idag då jag ska till kontoret och ringa ett antal kunder. Jag hoppas dom är bättre på att svara vid den tiden. Igår svarade 3/12st. Not good.

Så fram tills dess blir det idrottslektion 10-12 och sen har IVP-programmet hyrt en idrottssal på IKSU så det blir fotboll från 14-16. 1orna mot 2orna. Ska bli skitkul. Jag vet att jag egentligen bara borde springa framåt på bandet osv, men en gång i veckan kan inte skada. Vill ju hålla motivationen uppe! :)

Så, en dag full av idrottsaktivitet känns ju inte annat än bäst! Ha en trevlig dag! :)
2010-11-10
 20:56:33

Fotbollssnacks

2010-11-10
 19:03:37

Fotbollskväll

Träningspasset är bortgjort. Jag och Johan körde 4x4 tillsammans. Det är verkligen peppande att köra tillsammans med någon annan, roligare också. Sen blev det ryggrehaben/styrka. Hade inte tid att köra excentriskt för benen så det får bli imorgonbitti istället när jag ändå ska upp på IKSU för idrottslektion. Sen blir det jobb imorgoneftermiddag.

Nu - Gif Sundsvall vs Gefle
Senare - Man U - Man City

Till den senare matchen ska jag göra i ordning morötter, gurka och dipp. Mumma!
2010-11-10
 16:10:54

Snö, i like it!

Jag älskar att snön har kommit och jag hoppas att den är här för att stanna.
När man tittar ut genom fönstret nu får man en härlig känsla. Julkänsla! 44 dagar kvar.

2010-11-10
 15:03:12

Bra eller dåligt?

Tentan är avklarad. Jag tyckte det kändes helt okej faktiskt.. tills jag gick in på facebook och såg alla statusar om Omtenta. Kanske gick det lika dåligt för mig som det kändes att det gjorde för dom? Kanske blir det jag som står där och ska göra omtenta och det är dom som står där med minst ett G. Nu fick jag lite oros i magen..

Men samtidigt är det en lättnad att ha gjort bort den. Nu ska jag slappna av tills på måndag. Jobba lite, busa, mysa, träna och vara med nära och kära. Kan inte bli bättre.
2010-11-09
 22:16:50

Bus!

När vi var på födelsedagskalas i lördags ville såklart Alfred att vi skulle jaga och gömma oss för varandra. Jag tror att han skulle kunna leka den leken i evigheter, killen blir aldrig trött. Kan gissa att det blir en del sånt på fredag eftermiddag. Men jag klagar inte, jag ser verkligen fram emot att få busa lite med honom. Han sprider en otrolig glädje och det passar ju perfekt en fredag! :)


2010-11-09
 17:16:03

RASTLÖS!

Jag är så sjukt rastlös. Har knappt gjort något på hela dagen förutom en promenad till stan fram och tillbaka. Det positiva är iaf att halsontet är försvunnet! Hur gick det till? Jag är otroligt tacksam iaf. Ska trycka i mig enchinagard nu några dagar fram över så kanske jag slipper bli sjuk.

Jag ser fram emot kommande dagar då jag bara kommer att kunna slappna av och inte behöva ha tentaångest.
Onsdag: 9-12, Tenta. 12 --> Jobba. Kvällen, träna!
Torsdag: Förhoppningsvis jobba hela dagen. Träna!
Fredag: Ev jobb på förmiddagen och sen vara barnvakt till Alfred från 13-16 ungefär. Det ser jag verkligen fram emot. Kvällen bjuder nog på tentafest.
Resten av helgen är faktiskt helt oplanerad och det känns fantastiskt skönt. Jag kommer inte heller att ha något plugg att göra, för det lilla som är kvar på den här kursen hinner jag göra till veckan.
2010-11-09
 16:18:59

Tisdagsmiddag

Idag bjuds det på korvgryta med pasta. 
Grytan innehåller korv, lök, purjolök, gul paprika, röd paprika, grönsaksbuljong och lite vatten.
Till det serveras det fullkornspasta. Godast är att mixa allt tillsammans, dvs hälla i pastan i grytan.

2010-11-09
 16:17:12

Söndagens middag

I söndags var det första gången jag gjorde pannkaka på egen hand och titta vilket resultat! :)
Med glass och sylt blev det oslagbart gott!

2010-11-09
 14:56:15

Sisters

2010-11-09
 14:11:57

Snart jul vilket innbär önskelista

Jag är ingen effektig pluggmänniska idag. Jag har inbillat mig att jag kan det mesta (tror dock inte att jag gör det, iaf inte på djupet) men min magkänsla säger att det kommer att räcka ändå. Det vet jag ju dock inte förrän jag sitter där imorgon. Jag är redan nervös. Snälla gör så att jag får godkänt!

Nu ska jag göra mig en macka och sen förbereda middagen. Det är roligt att laga mat! :)

BTW, nummer ett på min önskelista:

One tree hill, säsong 7

2010-11-09
 09:54:54

Halvsjuk

Gick och la mig igår med en orolig känsla i halsen. Vaknade upp imorse med ett totalt halsont, tät näsa och allmänt sliten kropp. Opassande. Jag som skulle köra igång på riktigt med träningen i veckan. Men nu blir det vila istället! :(

Istället för IKSU kommer dagen att spenderas på hemmaplan. I fotöljer i vardagsrummet. Det kommer att bli fokus på tentaplugg, såklart.

Har precis stekt ett ägg och gjort en hårdmacka med skinka, ägg och ost. Mumma.

Hörs!

2010-11-08
 19:55:52

Kärlek ger ett smile på läpparna

Jag ligger och ser gårdagens Ensam mamma söker nu eftersom det var fotboll igårkväll. Jag insåg precis att jag har haft en smile på läpparna i 30min i sträck och att jag börjar få kramp i kinderna. Det där programmet är SÅ mysigt. I love it!
2010-11-08
 15:58:54

Tummen upp för skaldjur

Jag är så stolt över mig själv. Jag gick precis till kiosken på Iksu för att köpa mig middag. "Lime och chilimarinerad skaldjurssallad" var det som jag blev mest sugen på. Vad har hänt med mig? Men jag är glad att jag insett att det är så jävla gott! :)

Nu blir det alltså ett kort "middagsbreak" innan mer tentaplugg. Vi sitter fortfarande kvar på IKSU och jag tror inte vi beger oss härifrån än på ett tag. Faktiskt sjukt bra att plugga tillsammans med andra.

Morgondagen kommer nog att få samma upplägg. Morgonträning och sen plugg resten av dagen för att sen ta kvällen ledig och vila upp gärnan inför onsdagmorgon då det smäller. Det här kan verkligen gå hur som helst..
2010-11-08
 08:15:44

Iksu

Nu ska jag bege mig till Iksu för styrketräning, idrottslektion och sen tentaplugg.
2010-11-08
 08:14:55

Idag är ingen vanlig dag

Grattis på födelsedagen världens bästa Patricia!!
2010-11-07
 14:20:39

Många timmars sömn

Det blev en lyckad och trevlig kväll igår med några klasskompisar! :) Och sen mötte jag även upp tjejer från laget på Rex, vilket gjorde kvällen ännu bättre. Dock var väl själva utgången i sig ingen jättehöjdare..

Jag vaknade 08.00 imorse, gick till soffan och satte på OTH. Somnade om efter 15min, väcktes av Johan strax efter 10.00. Han ville att jag skulle komma och sova i sängen igen. Och där sov vi till strax efter 12.00. Underbart!

Jag mår bra nu förutom att jag har ångest igen över tentan. Johan förhörde mig nyss och jag inser att det finns en del jag inte kan nåt om men sen även en del jag kan väldigt mycket om. Så jag håller tummarna att det kommer frågor som jag kan såklart. Som tur var är det några dagar kvar..


Jag har ett sug efter pannkakor, så jag tror att jag ska slänga ihop det till middag.
Pannkakor med glass och sylt. Mumma! Perfekt bakismat.
2010-11-06
 17:47:56

Kläd-tryout

Om en timme ska jag börja bege mig mot Ålidhem för partaj med klasskompisar.
Skinnleggins, svart linne och färglad skjorta är det som sitter på just nu.
Känner mig nöjd med kläderna just nu, men kan gissa att jag inte har på mig
detta när jag kliver ut genom dörren senare. Fast, någon gång ska ju vara den första då jag
slipper fem-sex ombyten innan jag är så nöjd man kan bli.
Trevlig kväll!

2010-11-06
 10:45:43

Kalas!

Idag blir det kalas för Alfred. Vid 13.30 ska vi åka dit och innan det ska jag ner på stan och lämna igen en tröja jag köpte förra helgen. Kanske byta den mot något annat! ;)

Denna förmiddag har bestått i lite plugg men helt ärligt så går det jäkligt trögt med den biten. Det är ju helg. Då ska man inte plugga! Tur att jag har en hel måndag och en hel tisdag att plugga på innan tentan på onsdag. Imorgon måste jag också läsa. Bakisläsning blir det då.

Efter kalaset ska jag åka med pappa till Nordmaling för att tända ljus på farmors, farfars, morfars och kusin Andrés grav.

Och ikväll blir det festligheter med klasskompisar.
2010-11-06
 10:02:49

En mumsbit!





2010-11-05
 19:21:58

Kvalitétsfredag.

Det här kallar jag kvalité! En lägenhet fylld med tända ljus och det bästa sällskapet. Vi har precis avnjutit en fantastiskt god förrätt bestående av pilgrimsmusslor, haloumi, brödstavar och sallad. Till huvudrätt blir det ugnstekt Lammentrecote med klyftpotatis, sallad och bearnaisesås. Dryck består av rött resp vitt vin. KVALITÈTSFREDAG!

2010-11-05
 15:31:06

Dåligt med läsning idag

Det blev en timme på gymmet imorse, plugg i biblioteket fram till 13.00 och efter det har jag inte gjort mycket nytta. Senaste Greys Anatomy och senaste Private Practise har jag precis sett klart. Jag ligger mest bara och längtar att få åka och handla när Johan kommer hem från jobbet. Det blir storhandling och tanken är att vi ska inhandla pilgrimsmusslor kvällen till ära.

Nu ska jag gå och ta hand om disken så vi slipper det sen när vi ska börja med maten.

Plugget får jag fortsätta med imorgon, nu ska jag njuta av att det är helg!
2010-11-04
 21:25:09

Kyla är bäst!

Om exakt tre veckor åker Johan till ett varmt Vietnam tillsammans med två killkompisar.
Jag är inte alls avis, inte alls! Inte på värmen och inte på äventyret dom kommer att få. Inte alls!!



Och jag är inte alls bitter över att få ha en lägenhet för mig själv i drygt två veckor.
Det ska bli så roligt att somna, sova och vakna själv. Att laga mat själv och äta själv.

Som sagt, det ska bli så kul!

NOT! :(

2010-11-04
 18:55:32

Let's go!

Sådär. Då var ett träningspass avklarat. Skönt. Jag känner mig piggare, fräschare och redo att gräva mig än djupare i alla böcker. Let's go!

Satsar på 2h pluggande nu och sen ska jag se sista timmen på Robin Hood som jag somnade ifrån i måndags. Den första 1½ var riktigt bra så jag ser fram emot att få se hur det slutar.

Trevlig kväll och sov gott!
2010-11-04
 16:22:12

Pust..

Nu har jag suttit i den här stolen i 5h och läst. Senaste timmen har det krypit i kroppen så jag tror att jag ska promenera ner till Tenton för en timmes träningspass innan jag kan fortsätta med pluggandet ikväll. Jag siktar på att vara där kl 17.00 så kan jag se Lyxfällan medan jag joggar och kör stepmaskin. Det gör det lite lättare! :)

Imorgonbitti ska jag träffa min sjukgymnast på IKSU kl 08.00 för att gå igenom ett träningspass som jag ska köra framöver. Efter det blir det plugg på UB med Sussie, Jenny och Ågren. Kvällen blir lugn och tanken är att jag och Johan ska laga en supermiddag och ha myskväll med Idol. Känns perfekt.
2010-11-04
 14:15:51

Man tager vad man haver

Jag åt bara en äggmacka efter idrotten imorse så jag blev väldigt hungrig nyss, på varm mat. Det som fanns i kylen ska vi äta till middag så jag lyckade gräva fram fiskbullar ur skafferiet. Till det två rivna morätter och lunchen är serverad! Ingen gourmélunch, men vad gör man inte när man är vrålhungrig?

2010-11-04
 07:28:43

Grattis på födelsedagen Alfred, 2 år!

2010-11-03
 15:28:12

Irritation på irriation

Idag har jag haft en sån där dag då jag bara vill skrika rakt ut. Först gick jag till skolan i rask takt och kom fram dyblöt i svett, irritation 1. Sen jobbade vi med grupparbete och jag utvecklade irritation 2. Sen skrev jag ut papper på jobbet till skolan men insåg att jag inte var klar med allt, irritation 3. Efter det promenerade jag hem och kände mig allmänt äcklig, irriation 4. Direkt jag kom hem ställde jag mig i duschen för att få känna mig ren men då var det världens sämsta tryck i duschen, irritation 5. Och nu har jag precis sett nyaste One tree hill, dock har jag nu en enorm ångest och panik över att jag borde ha pluggat istället, irritation 6.

Livet är inte lätt och jag måste fan sluta få ångest för att jag gör annat än att plugga ibland. Jag måste hitta en inre ro. Hur gör man det?
2010-11-03
 13:38:55

Några bilder från gårdagen - det kommer mera




2010-11-02
 22:08:05

Spontankort blir alltid bäst

Det har blivit en del studietimmar idag, men jag känner mig ändå inte så mycket klokare tyvärr. Jag har ångest över kommande tenta. Som tur var är det en vecka kvar så förhoppningsvis ska den gå okej ändå.

Ikväll har jag och syster som sagt tagit ett syskonfoto. Bara ett vanligt kort kan man säga. Men vi har faktiskt inte så många kort på oss tillsammans så det känns lite speciellt. Vi tog även en del spontankort där Alfred fick vara med. Några blev riktigt härliga. Jag hoppas att pappa hinner skicka ett ikväll så att jag kan lägga upp på bloggen, men vi får se.

Även imorgon blir det en hel del studietimmar. Dessa blir typ 08.00-17.00 för kl 18.00 ska jag, Signe och Emmelie gå på Allstar och äta middag och senare på kvällen kommer Johans föräldrar på besök för att se Milan. Såhär i förväg känns det som en toppenkväll!!

Vi hörs imorgon, Kram!
2010-11-01
 20:20:18

Måndagsfilm med lite gott och blandat

Imorgon ska jag och syrran ta ett syskonfoto. Frågan är hur det kommer att gå när ingen av oss egentligen tycker det är så roligt att vara med på kort. Men det ska bli kul ändå. Ska lägga upp någon bild sen, om någon blir tillräckligt fin! ;)

Johan kom hem från Tenton för ett tag sen. Med sig hade han påse med lite gott och blandat. Till mig hade han köpt honungsmelon, vindruvor och mörk choklad med mintsmak. Till sig själv hade han köpt en godispåse. Haha! Han känner mig iaf och vet exakt vad jag vill ha och behöver. Han hade dessutom hyrt med sig Robin Hood som vi ska krypa ner och se kring 21.00, när jag planerat att lägga bort böckerna för ikväll. Dock känner jag mig rätt slut i huvudet redan nu så jag tror faktiskt att jag lägger bort böckerna nu och ser fotboll en stund istället innan vi sätter igång filmen.

Jag saknar att träna fotboll (eftersom fotboll är det roligaste som finns) men satan så skönt det är att vara ledig på kvällarna. Nu tränar jag på dagarna istället och jag älskar det. Det blir som en helt annan harmoni i livet. Jag känner aldrig någon stress (förutom över skolarbetet ibland) men aldrig den här stressen över att hinna laga mat eller slänga i sig fika innan träningen. Det är skönt att slippa den stressen.

Nä, nu ska jag gå till soffan och äta lite gotta! :)
2010-11-01
 14:02:15

Det är mycket som ska in

Seminariet bortgjort, check.
Observationsrapport påbörjad, check.

Snart idrottslektion på leadership-kursen och efter den blir det att cykla hem och köra rehab. Har suttit still på dåliga stolar från 08.15 imorse till nu så just nu mår min rygg dåååligt.

Kvällen att bestå av läsning, läsning och läsning. Ikväll börjar tentaplugget på allvar och jag satsar på att mata igenom alla böcker igen innan jag skriver klart och skriver ut alla sammanfattningar, föreläsningsanteckningar osv.

Det känns som att kommande vecka kommer att bli tung för huvudet. Det är mycket som ska in.