2010-01-31
 13:04:29

Snorkling

Idag blev det som sagt en snorkeltur. Vi for till Monkey Beach, "The Beach" och en skithaftig lagun. Trots min skrack sa var det ratt haftigt att snorkla. Fick en lattare panik nar det kom tusentals fiskar omkring mig, ackligt. Men annars var det harmoniskt. Har overvunnit en del av min radsla.

Efter det akte gick vi till stranden. Badade, kastade freesbee och laste. Nu ska vi alldeles strax ga och mota upp Dan Burlin som vi traffade igar pa stranden. Det blir en middag och sen ar det Man U - Arsenal kl 23.00 som vi ska forsoka orka se.

Imorgon blir det stranden innan vi beger oss tillbaka till Phuket och Kata.

Det var kort och gott om dagen osv.. hoppas ni har det bra dar hemma. Ar ju saaaa nyfiken hur det gar pa traningarna och med nya coach. Snalla maila mig pa facebook och beratta allt hittils :D Sa kanske jag kan slappna av resten av veckan..

Puss och Kram
2010-01-30
 14:47:54

Phi Phi Island

Nu befinner jag mig pa Phi Phi tillsammans med Johan. Vi slog till med ett riktigt bra boende och har en svit pa ett fint hotell har pa on. Utsikten ar underbar! Det skona med att vara har ar att det ar nara till allt. En liten promenad sa ar man dar.

Imorgon ska vi ut pa en snorkeltur. Det ska bli spannande. Jag har ju otroligt HAJfobi sa jag hoppas jag kan slappna av och njuta istallet for att inbilla mig att hajar ska komma. Johan har ju trots allt sett en medan han snorklade en gang. Liten, men anda!!

Vet inte om jag har skrivit det, men jag har ju last ut den andra Twilightboken, satan sa bra. Jag ar kar. Jag maste kopa den tredje sa fort jag befinner mig pa svensk mark. Nu har jag lanat den forsta boken av Asa. Har sett filmen hundra ganger men ar anda helt fast i boken. Det ar nagon speciell kansla med sattet hon skriver..

Snart ska vi upp pa rummet igen och se fotboll. Dom visar Premier League. Vi kan inte lata bli.. Det blir vila fran traning nu nar vi ar pa Phi Phi. Kanns lite jobbigt psykiskt eftersom jag vet att laget hemma kor fystester osv, men direkt vi ar tillbaka pa Kata ska vi trana igen. Pa vart nya hotell dar finns tydligen ett stort gym, sa det blir great!

Det jag langtar mest efter dar hemma av KORVSTROGANOFF. Shit vilket sug jag har efter det alltsa. All kred till Thaimat osv, men korvstroganoff slar inget. Sangen lockar saklart ocksa, familjet och LAGET. Man far nastan abstinens efter att aka pa traning. Nar man ar borta sahar forstar man varfor man haller pa med fotboll..

Nu ska vi dra oss tillbaka. Imorgonkvall kanske vi tar en svang pa bargatan beroende pa vilket humor vi ar pa.

Jag onskar laget en trevlig 80talsfest hos Nina ikvall, kor hart brudar!!

Puss och Kram

P.S Ber om ursakt om texten ar stor och tjock, blev nagot konstigt.. gar inte att andra.

2010-01-27
 13:12:23

37 - 50

Överlägset varmaste dagen idag. Det var 37 i skuggan och säkert över 50 i solen. Så idag har man fått sig en del färg, men jag har inte bränt mig. Skönt! :) Har varit väldigt noga med solskyddsfaktorn och skuggan. Det blev Kata Noi än en gång, vi gillar den bäst.

Jag och Johan fick ett sug efter en fisketur så någon gång nästa vecka ska vi nog boka in oss på det. Vore ju GRYMT om man hade tur och fick se vilda delfiner, en dröm..

Fortfarande svullet ansikte, men nu har jag vant mig så det är inte lika irriterande. "Du ser som ledsen ut hela tiden", sa dom till mig idag. Haha. Kan inte spärra upp ögonen ordentligt, dom är lite döda.

Middag ikväll och strosande i affärer. Köpte ju en klänning i förrgår, funderar på en till ikväll. Har mest med mig shorts, men det blir ju så himla svettigt om rumpan :) Oskönt.

Ikväll har jag en klänning jag fått låna av mamma, känner hennes doft :) Det gillar jag. Lite hemkänsla här i Thai.

Måste rusa nu. Kramar!
2010-01-26
 16:30:12

Slagna hjältar

Idag blev det åter igen Kata Noi. Jag gillar den. Idag blev det lite mer solning och aktiviteter. Freesbee och kast med liten boll. Och ikväll har vi varit på Central Festival, ett stort shoppingcenter. Dock märkte vi alla när vi kom dit att vi inte alls var sugna på att gå omkring. Vi var alla trötta. Det blev iaf någon timme bland affärerna och sen fika på Starbucks.

Jag har på nåt sätt lyckats dra på mig en svullnad i ansiktet. Kring ögonen. Främst på min högra öga. Dom andra tycker inte det syns så himla mycket, men när jag själv tittar mig i spegeln... Ingen rolig syn. Jag tycker att jag ser ut som den där elefantkvinnan.

Blev ett kort inlägg idag för jag är totalt utslagen. Dom andra gick en sväng kring hotellet för att köpa solglasögon. Jag valde att lägga mig. Och nu ska jag blöta en bomullstuss och lägga över mitt öga och försöka sova.

Har börjar läsa andra Twilightboken. "När jag hör din röst". Jag har inte sett filmen än!? Sjukt, men sant. Men satan vad boken är bra. Vill bara läsa, läsa och läsa. Dock orkar jag inte det ikväll. Nu ska jag sova. God natt!
2010-01-24
 16:29:49

Som en kräfta

Andra dagen gjort. Klev upp 07.00 imorse för en löptur. Löpbandet på hotellet var upptaget så jag fick bege mig på en runda i området istället. Sprang ner till stranden och körde på en gångbana där. Hade ingen klocka så jag fick springa 6 stolpar, vila 3. Det gick det också. Men det var tungt. Shit vilken värme, än fast det var så tidigt.

Vi åkte som sagt till Kata Noi, (stavade fel i förra inlägget ;)) Jättefin strand. Jättevarmt också. Vi kom dit vid 10.00 och åkte hem vd 16.00. Nu ser jag ut som en vandrande kräfta. Jag brukar alltid bli röd först, så det är lugnt men.. inte så snyggt. Speciellt inte när det är fläckigt på vissa ställen. Hur som helst har jag iaf fått en massa färg. Det är gott att se. Förhoppningsvis är man brun när man kommer hem.

Ikväll blev det middag och lite shopping. Köpte ett Barcelonaställ till Alfred. Såklart med Ibrahimovic på ryggen. Dock lite osäker om det blev för liten storlek. Kanske får köpa ett till i en större storlek, är ju trots allt ett tag kvar till sommarn.

Imorgonbitti blir det en löptur OM jag vaknar av mig själv kring 7-tiden, annars blir den på kvällen. Gymmet som är här ligger precis så att solen lyser in så det blir jättevarmt även där. Sen ska vi åka till Karon och vara där och sola och bada. Sen får vi se vad det blir.

Sjukt skönt att vara ledig iaf. Man behöver inte bekymra sig om några tider egentligen. Grymt skönt. Nu är det dags att sova snart igen. Hörs ev imorgon. Om jag orkar blogga. Blir inga bilder idag. Kameran ligger 3m bort och jag orkar inte kliva upp ur sängen.

Hoppas allt är bra hemma.

Kram

2010-01-23
 14:30:37

Första dagen i Thailand gjord

Resan var lång. Otroligt lång. Det satt tre otroligt stökiga gubbar framför oss, ett gäng ungar i mittgången som sprang hit och dit, plus att det var dåliga filmer. Och att min mage var orolig. Hur som helst så kom vi fram till hotellet vid 12.00-tiden här. Bikinin åkte på direkt och vi tog oss ett dopp i poolen. Vi fick alla tre par rum precis vid poolen, så vi har en egen trappa från balkongen direkt ner i vattnet. Underbart.

Nu har vi precis kommit hem efter en fantastiskt middag. Dom andra är ute och kollar affärer men jag och Johan ligger på rummet. Vi är döda. Vi ska försöka somna så snart som möjligt.

Imorgonbitti ska vi köra vårt första fyspass. Jag på löpbandet och Johan på cykeln. Sen blir det att åka iväg till Kata Noy. Har inte ens varit ner på stranden och kollat in havet ännu. Vi har bara orkat vara på hotellet idag. Har ju trots allt inte sovit på otroligt många timmar. Kunde inte sova en enda minut i planet till Bangkok. Blev nån halvtimme på planet till Phuket och en powernap i eftermiddag, men det är inte mkt.

Dags att kolla tidningar osv, vi hörs imorgon. Här kommer några bilder från dagen:



Tanken var att lägga upp fler bilder, man att publicera dessa tre tog typ en kvar, så jag orkar inte. Ska lägga mig och läsa en bok nu och försöka somna.

God natt!

2010-01-21
 22:38:13

En perfekt sista kväll innan avresa

Sista arbetsdagen på ett tag är avklarad. Efter jobbet fixade vi dom sista grejerna inför resan. Därefter åt vi middag med mamma och pappa. Det blev från Thaiköket. Ersboda hade träningsmatch ikväll så Johan åkte iväg medan jag stannade kvar kvällen ut. Jag har verkligen haft en så perfekt kväll man kunde önska innan avresa. Jag är helnöjd.

Nu måste vi se till att få allt i ordning för morgondagen. Morgondagen blir väl kanske inte allt för glamorös eftersom vi reser hela dagen, men på nåt sätt ska det bli mysigt även det. Bra musik i mina öron, en bra bok, filmer på tv'n och förhoppningsvis god mat. Enda orosmomentet är min veka rygg eftersom den varit mycket sämre på slutet, men förhoppningsvis går det bra även det :) Vi ska försöka hålla oss vakna ett tag i natt så att vi får lite sömn på planet. Men jag är helt död nu, så jag gissar att jag får det kämpigt att hålla mig vaken längre än till 00.00.

Ni får ha det så bra här hemma medan jag njuter i värmen.

Lovar som sagt att publicera inlägg och bilder när tid finns. Kommer ju ha det så stressigt!? Förmodligen inte, haha. Vi syns om två veckor.

Puss o Kram!

2010-01-20
 22:43:38

Packa allt eller inget?

Äntligen klar med ny tränare. Steve Galloway tar över. Spontant känns det bra. Men vem vet :)

Sista träningen ikväll innan jag åker ifrån laget i två veckor. Ikväll har vi gjort allt vi behövde göra förutom att packa klart. Det gör vi imorgon. Jag har iaf rensan resväskan? Inte. Shit vad svårt att ta bort sånt man verkligen tror att man kommer att använda. Sex par shorts är nerpackade. Nu tror jag att jag kommer att använda alla, men jag vet ju innerst inne att det blir tre par. Men vilka tre par? Därför är alla nerpackade. Jag är orutinerad.

Sista arbetsdagen imorgon känns ju otroligt bra. Blir skönt med lite vila för huvudet. Datorn kommer att vara med, men jag lovar att jag bara kommer att blogga som snabbast, lägga in någon bild kanske. Men annars ska jag hålla mig borta från den så mycket det går. Tror jag behöver det. 8h per dag, fem dagar i veckan räcker.

Dags att krypa ner under täcket snart.

Ett skönt citat från Johan idag: "Vi måste hämta tillbaka Texas, jag har drömt om honom två nätter irad nu. Hur kan man bli så förälskad i en hund?"
2010-01-19
 22:05:33

Tisdagsträningen

Åter igen var det dags för ett aerobicspass. Otrolig roligt än en gång. Jobbigt när det ska vara jobbigt och roligt när det ska vara roligt.

Nu har jag skrivit en "liten" packlista. Hur ska allt rymmas? Bara hårfön, plattång, necessär och hudlotion osv tar ju halva resväskan.. Vi får lösa det imorgon.

Imorgon blir det en fixarkväll. Träning först såklart. Sen ska vinden rensas ur helt, väskorna ska packas, räkningar ska betalas, middag ska ätas osv. Ser faktiskt fram emot det. Kan gissa på att resfebern kommer då.

Otroligt hetsig dag idag på jobbet. Dock dick dagen fort. Vips så var det lunch och sen dags att gå hem. På ett sätt jobbigt att stressa men skönt att dagen går fort såklart!

Nu ska vi lägga oss i sängen och se andra halvlek på Man U - Man City.

God natt!
2010-01-19
 18:08:09

Fullspäckat schema?

Det är mycket småsaker som ska pusslas ihop innan vi åker. Eller, egentligen är det inte så mycket men det känns så.

Fylla nån form av spelare med musik. Jag har två gamla mp3-spelare någonstans, gäller bara att hitta dom!? Får ev ta mammas mobil som rymmer en hel del musik. Vore trist att vara utan musik på planet.. batteriet på datorn räcker ju bara i 3h.

Solskyddsfaktor ska inhandlas.

Resväskan ska packas färdigt och även rensas på grejer eftersom den redan är full..

Det ska tvättas.

Middag med mamma och pappa på torsdagkväll är inplanerat.

Och sen jobb 8-17 och träning alla kvällar.
2010-01-18
 17:06:21

Den mysiga lördagen







2010-01-17
 21:17:12

Hallen är klar!!

Nu är hallen klar. Skoskåpet är på plats, likaså spegeln. Hatthyllan är målad vit och skorna är rensade.
Jag är helnöjd!

Tyvärr glömde jag att ta en "före-bild", men ni som varit här vet ju hur det såg ut innan.

Här är resultatet:




Undra vad nästa projekt ska bli? ;)

2010-01-17
 14:20:11

Hallprojekt

Söndag idag. Dagen efter lördag. Vi hade en supertrevlig kväll igår! Jag och Patricia lagade trerättersmiddag. Lite senare kom Sara. Vi spelade ett tjejspel med massor av roliga frågor. Vi tog även en del kort som kommer att läggas upp här så småningom. Vid 23.30 började vi promenera ner mot stan för att kliva in på Rex. Tänkte vi. Kön var en mil lång och vädret var väl sisådär. Efter ungefär 20min i kön, då vi fortfarande hade en lång väg kvar bestämde vi oss för att promenera hem till Sara istället. Där blev det varma mackor och One tree hill. En perfekt avslutning ändå enligt mig. Supertrevligt!

Idag har jag och Johan kastat en massa kartonger och skrot som legat i köket alldeles för länge. Och när vi kom hem fick jag för mig att ta tag i hallen. Har precis målat första varvet på hatthyllan. Den ska bli vit! Pappa kommer snart hit för att skruva två hål i väggen så att jag kan sätta upp den sen igen.

Nu måste jag stoppa nåt i magen. Löpning om drygt en och en halv timme. Jag är inte taggad. Har ont i kroppen sen gårdagen. Fotbollsträning efter löpningen också, shit. Aja, det blir nog bra. Alltid kul att vara med tjejerna iaf.

Hall-projektet kommer att fortsätta ikväll..
2010-01-16
 12:29:29

Underbara lördag

Morgonens löppass är avklarat. Jag har aldrig känt mig så svag. Otroligt jobbigt. Förhoppningsvis går det bättre imorgon.

Snart kommer pappa hit och spikar fast listerna och därefter ska jag ut på en liten runda. Hängare till hallen ska inhandlas och även smågrejer till Thailand. Solskyddsfaktor osv.

Vid 16.00 beger jag mig till Patricia. Matlag, snack och godricka står på schemat. Blir ev en utgång också. Jag kommer seriöst inte ihåg sist jag var ute. Förutom på annandagen i 20min på Rex, men det räknas inte. Jag har blivit dålig på utelivet. Och nu är försäsongen i full gång.. får ta igen det så småning om! :) En inkilningsfest måste ju styras upp iaf.

Ha en trevlig lördagkväll!

2010-01-15
 22:45:12

Fru Taxi

Fredagkvällen är snart slut. Jag vill inte vakna imorgon för då är det löpträning. Just nu är jag inte taggad och det känns som att jag kommer att vara totalt död imorgon. Men.. det kommer att kännas otroligt skönt efteråt.

Ikväll har mamma varit här och ätit med oss. Sen skjutsade jag iväg Johan till bowlinghallen, mamma ner på stan, Johan o co ner på stan.. och om en dryg timme ska jag hämta han igen. Fru Taxi, tackar.

Har faktiskt precis börjat packa resväskan. Sånt som jag vet att jag inte behöver i veckan. Handdukar, tubtoppar, sommarklänningar, kjolar osv. Nu pirrar det av längtan.

Ser fram emot morgondagskvällen. Kommer bli ruggigt trevligt.

2010-01-15
 20:32:37

Och sen har vi säsong 5

Jag tror det här är min favoritsäsong när det gäller musiken. Iaf när det gäller sånna låtar man kan lyssna på om och om igen. Finns många som relaterar till scener med mycket känsla.

Black Rebel Motorcycle Club - Mercy
Kelly Clarkson - Irvine
The National - Fake Empire
The Verve Pipe - The Frechmen
Group 1 Crew - Forgive me
Richard Harris - Will you be there
Hotel Lights - Follow trough
Matt Nathanson - All we are
Jason Walker - You fill my heart
Kate Voegele - Kindly Unspoken
Joey Ryan - Loving you
Missy Higgins - Where i stood
Kate Voegele - No good
Griffin House - Better than love
Band of Horses - No one's gonna love you
Kate Voegele - I won't disagree
Findlay Brown - Come home
Kate Voegele - I'ts only life
Kate Voegele - Whish you were here
AA Bondy - There's a reason
Lifehouse - Broken
Nada Surf - I like what you say
Kate Voegele - Only Fooling Myself
Turin Brakes - Something in my eye
The Perishers - My own
Ryan Lindsey - Open late
Gavin DeGraw - She holds a key
Bruce Springsteen - My hometown
Matthew Ryan - Jane, i still feel the same
Grace Potter & The Nocturnals - Apologies
Editors - Push your head towards the air
Cary Brothers - Ride
Jeff Cohen feat. Bethany Joy Galeotti - Leaving town alive
Jack Savoretti - No one's aware

2010-01-15
 20:32:15

OTH - Säsong 4

Ännu mer bra låtar:

Trespassers William - Matching Weight
Tom Freund - No Turning Back
Doves - The Man Who Told Everything
Currents  - Currents
The Wreckers - Way back home
Placebo - Post blue
Jeremy Kushnier - Allison
Band of Horses - The funeral
Envelope - Open window
Smith Point - Goodbye
José González - Heartbeats
Pete Yorn - Ice Age
Ray LaMontagne - Lesson Learned
Susie Suh - Recognition
La Rocca - Non-Believer
Priscilla Ahn - Dream
The Wreckers - Hard To Love You
Damien Rice - Grey room
Aqualung - Something to Believe in
The Who - Baba O´Riley
The Feeling - Sewn
Matt Costa - These arms
Vega4 - Life is beautiful
Alphaville - Forever young
Within Reason - Let it out
The Constantines - Soon Enough
Emerson Hart - Friend to a stranger
Patty Griffin - Burgundy Shoes
Aqualung - Strange and beautiful
Peter Murphy - A strange kind of love
Paolo Nutini - Last request
New Moscow - Taking back what's mine
The Veils - Under the Folding Branches
Foo Fighters - Times like these
Live - Lightning Crashes
Ross Copperman - They'll nevere know
Sugarhill Gang - Rappers Delight
MoZella - Say it ain't so
Ryan Adams - Two

2010-01-14
 21:20:33

Lister

Tanken var att listerna skulle sättas på plats idag. Det blev nästan så. Vi fick det inte att sitta eftersom väggen är helt pajad. Gammhus!! Så på söndag eller i början av nästa vecka får vi använda superspik och sätta fast dom ordentligt.

Nu väntar jag på att Johan ska komma hem med bilen så vi kan åka och handla dels för middagen imorgon och sen för middagen på lördag.

Imorgon kommer mamma hit och äter med oss. Och på lördag ska jag, Patricia och Lisa laga mat och ha en myskväll med god mat och gott dricka.

Fredag imorgon, jippi!!!
2010-01-13
 20:13:43

Fläng

Har varit en flängig dag. Först jobb och sen skynda sig hem för att hinna slänga i tvätten innan det bar iväg till träning. Direkt efter träning ner på stan för att inhandla middagen och sen hem igen för att ta hand om tvätten, värma maten, duscha och nu sitter vi här och har precis ätit. Tvätten måste hämtas upp sen och vardagsrummet ska dras ihop till mitten av rummet eftersom pappa kommer och hjälper oss att sätta fast listerna imorgon. Blir skönt att få det gjort.

Kl 22.00 är det Barca, blir otroligt roligt att se!!
2010-01-13
 20:09:50

Sound of freedom

Idag har jag haft högre ljud i mina lurar än vad jag brukar. Låtarna blir så mycket bättre, man känner känslan.

Här är några låtar som jag på slutet tyckt varit uttjatade, men med högre ljud så fick jag den där känslan tillbaka:
Missy Higgins - Where I Stood
A Fine Frenzy - Ashes And Wine
MoZella - Light Years Away
The Honorary Title - Far More
The Replacements - Here Come A Regular

Jag vet att det låter stört men..

*

Nu är det slut på att lägga min energi på sånt som inte är värt det.

*

Tack för mig.

2010-01-12
 21:02:55

Askungebehandling

Jag lyckades inte hålla mig från nässprayen igårkväll. Och jag tycker det var värt eftersom jag fick en hel natts sömn utan att vakna en enda gång. Mycket beroende på att jag fick hela min halva av sängen för mig själv. Dock saknar vi Texas enormt. Idag däremot har jag inte användt nässprayen alls. Ingen rolig dag, känner mig sjuk fast jag inte är det.

Efter jobbet var jag varit på en Askungebehandling inkl frans och brynfärgning på Nefertiti. Fick det av Johan när jag fyllde år och tänkte att det skulle passa bra nu innan Thailand. Det var skönt! Därefter skyndade jag mig hem för att sen åka på träning, aerobics. Riktigt rolig träning faktiskt. Träning för hela kroppen som samtidigt blir rolig och annorlunda. Det gillar jag!

*

Tiden springer fram. Nu är det över två år sedan vi träffades första gången. Vi har redan hunnit med två resor. Rhodos och USA. Och om 10 dagar beger vi oss mot Thailand. Vi är en bra kombo han och jag!


Föralltid

2010-01-11
 21:20:16

Bill Withers - Lean on me

"Sometimes in our lives we all have pain
We all have sorrow
But if we are wise
We know that there's always tomorrow

Lean on me, when you're not strong
And I'll be your friend
I'll help you carry on
For, it won't be long
'Til I'm gonna need
Somebody to lean on"


Jag gillar den här låten!

Finns en del olika versioner på den:
The Winans - Lean on me
Mikael Rickfors - Lean on me
Michael Bolton - Lean on me
Rascal Flatts - Lean on me

---------------------------------------------------------------------------------------

Har precis ätit lite kvällsfika. Ser Man City - Blackburn nu. På nåt sätt är City ofta roliga att se på tycker jag. Sköna karaktärer i det laget. Ska hoppa in i duschen nu och sen lägga mig i sängen och se matchen. RENBÄDDAD säng dessutom. Från botten till toppen. Fräscht!

P.s För första gången på snart en månad ska jag inte ta nässpray innan jag går och lägger mig. Jag gruvar, för jag hatar att måsta andas med munnen. Men nu när Texas inte är kvar hoppas jag att näsan snart öppnar upp sig igen. Håller tummarna!

God natt!

2010-01-11
 21:17:29

Ge mig en bra fysik

Stark, snabb och uthållig. Tre egenskaper jag skulle älska att besitta. Tyvärr är så inte fallet.

När det gäller styrkan är det svårt att säga om jag någonsin skulle kunna bli stark. På gymnasiet körde jag väldigt mycket gym eftersom vi hade det som lektioner, dock var jag ändå kass på styrketester. Skulle jag köra varje vecka, året om på gymmet skulle jag självklart bli starkare, men hur stark? Vore kul att testa någon gång.

Snabbheten. Jag har för länge sen insett att jag aldrig kommer att bli snabb. Jag har inte generna för det, tyvärr. Däremot kan jag självklart bli lite snabbare och jag hoppas att jag får vara hel och frisk hela denna säsongen, då har jag kanske möjlighet att öka snabbheten någon procent. Men hur underbart skulle det inte vara att kunna springa ifrån någon? Jag har aldrig fått testa.. Haha!

Sen när det gäller uthålligheten. Jag har aldrig under några säsonger varit så bra på ett köra egenträning som under det här uppehållet. Långpromenader, gympass, löppass. Jag vet att jag har kört betydligt fler än vissa, ändå är dom ett halvt varv före. Vad är grejen med det? Det är orättvist. Varför har inte jag superlungor? Fick i alla fall bevisa för mig själv igår att jag förbättrat mig en aning. Och med tre löppass och ett styrkepass i veckan fram över ska jag bannemig någon gång innan den här säsongen är slut kunna ligga i den första klungan på våra löppass. Det är mitt mål!

Många tycker att jag under Thailandsresan bara ska slappa och njuta av ledighet. Men vi är i slutet av januari då, så det går inte. Mitt mål är att köra samma löppass som dom här hemma. Får kliva upp tidigt på morgonen och göra bort det då, sen njuta resten av dagen. Det är mitt mål iaf. "Det är omöjligt med den värmen", men ingenting är omöjligt va? :)

Vi får se hur det kommer att gå, haha. Jag är i alla fall motiverad.

2010-01-10
 22:24:24

Runt, runt, runt

Söndag idag. För första gången sen Texas flyttade in här temporärt var det han som väckte oss och ville kliva upp. 09.30 hoppade han upp ur sängen och ville ut. Vi klev upp och gick ut alla tre på en morgonpromenad.

I övrigt har jag umgåts med Mathilda och efter det haft dubbelträning. Löpning först, otroligt jobbigt. Dock är jag väldigt nöjd att jag lyckades förbättra mig nu jämför med innan jul när vi körde 4*4. Efter löpningen var det fotbollsträning. Mycket spel och även det var jobbigt. Men nu är jag nöjd.

Ikväll har vi byggt ihop skoskåpet jag köpte. Den ska bara förankras i väggen, men det får pappa hjälpa oss med tror jag. Det tog ungefär 1½h men det var det värt.
Nu ser vi lite Barca. I pausen blir det ut på en promenad med Texas som förövrigt åker hem imorgon. Otroligt ledsamt. Vi har haft en underbar tid med honom och kommer till 100% att skaffa en egen hund den dagen det finns tid att ge den all uppmärksamhet året om. .

2010-01-09
 21:22:29

Leklördag

En lekstund under denna lördagkväll.




Värdelös kamera eller värdelösa fotografer?

2010-01-09
 20:11:48

Ikea

07.00 rullade vi från Umeå mot Sundsvall. Jag gillar inte att köra långa sträckor men resan gick bra, trots mörkret. Väl framme kände vi oss rent utav nervösa och pirriga. Det skulle bli roligt.. och det blev det.

Det finns ju massor av fina saker, man skulle kunna handla hur mycket som helst. Nu blev det inte hur mycket som helst men i alla fall detta:


- Skoskåp
- Spegel, stor och rund
- Lackhyllor
- Stora och små drickesglas
- Champagneglas
- Dra-på-lakan
- Madrassklädsel
- Örngott
- Galgar
- Handdukar, stora och små
- Köttklubba
- Blockljus
- Värmeljus
- Värmeljushållare
- Lykta för blockljus
- Kjolhängare
- Hängar, avlång
- Filt
- Burkar med lock, till köket

Jag tror jag fått med allt. Säkert inte, men nästan. Och självklart hade jag inte skrivit upp allt detta på inköpslistan innan, det blev ungefär dubbelt så mycket än vad som var beräknat. Men jag är nöjd, väldigt nöjd. Nu ska bara skoskåpet monteras ihop och spegeln sättas upp i hallen, kommer att bli kanon! :) Till veckan ska även listerna börja spikas fast i vardagsrummet. Det är på tiden. Då kommer även hyllan sättas upp.. och så småning om den väggtext som jag beställt på internet.



Snart ska vi ta med Texas på en lite längre promenad ner på stan. Femte Johan Falk-filmen ska hyras. Jag hoppas jag kan hålla mig vaken, känner mig dock väldigt trött just nu. Men dom filmerna brukar ju vara fantastiska så jag bör nog klara det därför.

Trevlig kväll!



2010-01-08
 19:28:58

Mysfredag

Precis klivit ut ur duschen. Vi har båda två varit nere på Tenton och kört ett träningspass. Kanske inte jättekul att göra på en fredag men ibland måste man. Nu ska vi sätta igång med middagen. Löjromstoast till förrätt snart.. sen ska oxen tillagas. Ser fram emot det, är grymt hungrig.

Let's dance ikväll också. Jag ska ju upp 06.15 imorgon så det blir nog en tidig kväll för mig.

God kväll!

2010-01-08
 19:26:42

8 januari och tankarna flödar

Jag funderar otroligt mycket på studier. Vad jag vill läsa och när jag vill läsa. Mina tankar kring det ändras hela tiden. Just nu är det två program det står emellan: Civilekonom Service Management och Idrottsvetenskapliga programmet. Igår lutade det åt civilekonom, men idag när jag har läst om idrottsvetenskapliga, vad personer säger om programet, vad dom jobbar med osv så känns det mycket mer lockande. Man läser företagsekonomi och kan under en termin välja fria kurser, vilket innebär att jag kan välja fler ekonomikurser. Därmed kan jag kombinera ekonomi med idrott. För idrott är ju mitt liv, så hur perfekt vore det inte att få jobba inom idrottsverksamheten på olika sätt. Genom det kan man även komma åt att jobba med barn och ungdomar som jag verkligen skulle älska att göra.

Som sagt, tankarna ändras jämt och ständigt, men dagens tankar känns faktiskt rätt bra.

Och då är frågan när man ska börja plugga. Igår sa jag till mamma att det vore perfekt att börja till hösten när Johan fortfarande jobbar. Då kan jag jobba extra och slippa ta studielån. Men då idag kom jag och Patricia in på utlandsresan vi tänkt på. Och den måste ju göras efter säsongen, vilket innebär att studierna får skjutas på till våren. Ev nästa höst. Beroende på vilket program jag väljer.

Försöker tänka att jag bara är 20 år och att jag har inte någon brådska. Finns ju många som väntar väldigt länge, men samtidigt vill jag inte hinna bli allt för bekväm med att tjäna pengar. Då kommer jag aldrig att börja. En utlandsresa med Patte och sen studier, så får det bli! Planerar dessutom att läsa ett år i USA som utbytesstudent. Vore grymt häftigt och möjligheten finns ju på båda programmen. En bra plan! :)

2010-01-07
 17:16:29

Innebandykväll

Ikväll ska vi se IBK Dalen - AIK. Under tiden vår Texas vara hos Johans föräldrar så han slipper vara ensam hemma.

Känns otroligt skönt med fredag imorgon. Direkt efter jobbet blir det ett löppass och sen ska vi laga en underbar middag. Vi har kvar lite löjrom så det blir en löjromstoast till förrät, oxfilé till varmrätt och efterrätt är ännu inte bestämt. Det var länge sen vi hade fredagsmatlagning. Förut var det en standard så det ska bli mysigt med en sån fredagkväll igen. Blir nog att se Let's Dance också.

Lördag är det IKEA med Patte.

2010-01-07
 17:10:36

Snart är vi inte hundvakter längre

Snart kommer lägenheten att kännas tom igen. Texas är hos oss veckan ut, ev några dagar till sen åker han hem igen. Han har som blivit en bästa vän till oss och vi har lärt känna honom bättre och bättre för varje dag. Det som kan konstateras är att han tycker om att ha oss samlade. Är vi ute och promenerar måste vi gå i samlad trupp, ingen får gå bakom för då blir han orolig. När vi är i lägenheten kan han inte slappna av helt och hållet förrän vi alla tre sitter i soffan tillsammans eller ligger i sängen tillsammans. När vi väl är det så är han den mysigaste hunden jag träffat. Då kan han ligga där hur länge som helst.

Han gillar inte att åka ensam i bilen med mig, då kan han gnälla lite. Men när han får sitta i Johans famn där framme och lägga huvudet på hans axel verkar han trivas väldigt bra. Han är också väldigt bra på att visa om han vill vara ute eller inte. Som man kan förstå när det är kallt ute vill han in så fort som möjligt. Han visar det genom att halta. Eller dra upp ena frambenet och hoppa framåt så. Då vet man direkt att vi ska gå in. Vi blev lite oroliga första gången han gjorde så eftersom vi trodde att han gjort illa sig, men direkt vi kom in i värmen gick han som vanligt igen. 

Sen gillar han att ligga under något. Han kryper gärna under en filt eller mitt täcke när vi ska sova.. innan han kommer på sig själv att det blir lite för varmt. Då kryper han fram, springer och dricker lite och kryper tillbaka sen igen. Nackdelen med att han gillar att ligga under mitt täcke är att jag inte får den plats jag behöver för att få en skön natts sömn. Nu vaknar jag istället till och från, flyttar lite på honom och försöker få lite mer plats. Men jag klagar inte, känns tomt när han inte ligger där. Sen finns det en till liten nackdel. Allergi. Jag har varit totalt täppt i näsan varje dage sedan han kom till oss. Allergitabletter måste inhandlas.

En till söt grej han gör är att hoppa upp på sängen för att titta ut genom fönster varje gång vi ska åka någonstans. Och när han är med mig på jobbet och jag märker att han börjar bli lite orolig så styr jag bak stolen så hoppar han upp i mitt knä en stund. Då blir han lugn och harmonisk igen. Dock är det aningen svårt att ha en hund i den storleken i knäet och samtidigt kunna jobba, men han brukar inse själv efter ett tag att mitt knä inte är tillräckligt stort, haha.

Kort och gott. Det har varit ett nöje att ha honom hos oss. Han är en helt underbar hund och vi kommer att sakna honom oerhört mycket. Förhoppningsvis ses vi igen någon dag! :)

2010-01-06
 16:57:38

Ny matta

Idag inhandlade vi den nya mattan. Känns så otroligt skönt att slippa den ljusa, platta mattan som samlade på sig damm och smuts och behövde dammsugas jämt och ständigt. På den nya syns inte skiten, skönt ;) Observera även Texas på den "nya" bilden. Han är så go!!


2010-01-05
 20:52:16

Helg igen

Nu är det helg igen och hur skönt är inte det? Otroligt skönt! Tänk om man fick vara ledig varje onsdag. Då skulle veckorna aldrig vara jobbig. Som sagt, jätteskönt.

Idag var ju tanken att vi skulle inhandla en matta, men EM var stängt så vi får åka dit imorgon istället.

Ikväll har vi köpt mat från Thaiköket, sett Baksmällan (som jag sett en gång förut) och nu slappar vi bara till k 22.00 då Barca spelar mot Sevilla. Det är även JVM så det kommer att zappas där emellan.

Imorgon på den lediga dagen blir det sovmorgon först och främst. Sen ska vi ner på Tenton och träna och därefter åka och titta på mattan. Sen blir det förmodligen jättelugnt. Skönt!!

2010-01-04
 18:00:10

Kyla gillas inte

Nu är det otroligt kallt ute. Speciellt när det blåser. Jag gillar det inte. Jag hade gärna sett att det varit vindstilla och runt -5. Jag ogillar att springa på löpbandet i gymmet. Springer mycket hellre utomhus, men i denna kyla går det inte. Fotbollsträning ikväll så jag slipper träna själv, men resten av veckan.. usch ba!

Imorgon ska vi åka till EM och titta på en matta som vi sett på deras hemsida. Den är nedsatt från 3295kr till 1895kr. Kan ju inte bli bättre. Nu har vi iofs bara sett den på bild, men i och med priset bör det vara en fin matta. Den fanns i mörkbrun också. Perfekt! Jag har förhoppningar.

2010-01-04
 17:49:36

Säsongen 2010

Nu är det 2010, vilket innebär att det är en ny fotbollssäong på gång. Jag gillar att ha full koll på matchdatum och matchdagar. Mest för att man ska hinna planera in saker. Lördagsmatcher är ett stort plus. Dessvärre är lördagsmatcher sällsynt i Norrettan eftersom det inte går några flyg som passar. I år har vi dock en hel del lördagsmatcher, tyvärr innebär fem av dom buss. Nästan ännu värre än söndagsmatcher. Tre lördagsmatcher hemma iaf! Dessutom fyra lediga helger. Ett helt okej säsongsschema enligt mig. Underbar avslutning på våren iaf, tyngre höstavslutning med fem söndagsmatcher, men.. vi ska ju slåss i toppen så förhoppningsvis blir hösten en spännande och rolig tid! :)



Jag ser verkligen fram emot den här säsongen. Underbart lag som vanligt. En vecka kvar sen börjar det på allvar med regelbundna träningar tillsammans och förhoppningsvis en tränare?

2010-01-03
 19:30:12

Sköna söndag

En otroligt skön dag har det varit. Strax före elva åkte jag till Röbäck för att vara barnvakt till Alfred. Ganska omgående fick han lunch och la sig för att sova en timme. Därefter låg vi en jättelång stund i soffan och bara myste. Sen blev det lite lek innan Linn kom hem och mitt barnvaktsjobb var över.

Därefter åkte jag hem för att städa undan julen. Jätteskönt, förutom att jag fick ett "litet" utbrott när dammsugaren gick sönder... åkte till pappa och lånade hans istället. Men nu är det iaf jättefint i lägenheten igen.

Jag och Johan har precis kört ett ordentligt styrkepass här hemma. Här finns både hantlar, skivstång och träningsboll. Det är skönt att slippa åka iväg till gymmet.. även om det bara ligger 1min härifrån! :)

Jobb imorgon känns just nu otroligt jobbigt. Lyckligtvis har jag bara 13 arbetsdagar kvar innan det bär iväg till THAILAND. Har lovat mig själv att träna 6 av 7 dagar i veckan fram tills dess.. och sen kunna underhålla den träningen så gott det går när jag är där.

På lördag ska jag och Patricia på Ikea, jippi! :)
2010-01-02
 14:32:13

Shopping

Har blivit lite shopping för mig idag. Två tröjor, ett linne, strumpbyxor och vantar.

Ikväll är det middag hos Johans föräldrar. Sen ska jag åka till mamma och umgås ikväll. Även ta hem Texas. Äntligen. Det är otroligt tomt utan honom.

Imorgon ska jag vara med Alfred, wiho! :)

Ha de bra!
2010-01-01
 21:06:14

Kärleksboken

Pizzan blev även den jättegod. Och efterätten också. En mustig chokladkaka med grädde, passionsfrukt och även en bit honungsmelon. Mums!!

Nu har jag bäddat ner mig under täcket faktiskt. One tree hill är på, datorn är här och ljus är tända. Johan och Macke lirar tvspel och jag kände bara för en hemmakväll så jag intog sovrummet. Väldigt skönt.

Köpte en liten bok när jag var på Gallerix för någon dag sedan. "Lilla kärleksboken" heter den. Söt liten bok.

"Du vet hur det känns när det händer. Det är som om sökandet tagit slut, en underbar lättnad över att ha hittat
en plats dit du kan gå och tala med någon som känner dig och vet vad du gör och vad du måste utstå."

"Om du inte minns det tokigaste du någonsin gett dig in i så har du inte upplevt kärlek."

Imorgon ska jag ta med mig min kärlek ut på mattjakt. En ny vardagsrumsmatta ska hittas. Jag och mamma var runt en del i onsdags, men hittade bara en för 3000kr. Det var iofs perfekt, men aningen dyr.. skulle gärna vilja hitta någon billigare. Vi ska även träna imorgon. Johan ska köra sitt första konditionspass på cykel efter hans skada i september. Spännande. För mig blir det intervaller på löpbandet.

Har fått för mig att jag vill göra om i sovrummet nu. Nytt golv och nya tapeter. Synd att det kostar pengar och att det är en hyreslägenhet vi bor i.. vi får se hur det blir med planerna. Innan sommaren kanske.

SJUK LÄNGTAN TILL THAILAND NU. 3 veckor kvar..
2010-01-01
 18:06:32

2010

Nu är det nya året här. Gårdagen blev otrolig lugn. En underbar middag och en underbar hockeymatch. Mycket bra!

Jag och Johan har precis avnjutit en UNDERBAR löjromsmacka till förrätt. Precis som igår. Det är ju så otroligt gott. Nu ska vi påbörja en hemlagad Pizza. Macke kommer hit och äter med oss.

Trevlig kväll!