2011-02-28
 21:27:34

Sista februari

Tanken var att plugga rätt mycket ikväll men jag är helt slut. 30min får räcka. Jag har dessutom fixat klart "inbjudningskorten" till tjejerna/ledarna i laget inför Kick-off-festen den 12 mars! Den är jag laddad för.

- Vad skönt det var att promenera till och från skolan idag. Tunn tröja och den tunna vinterjackan = våren är påväg! Imorgon blir det bara promenad till skolan eftersom jag ska hämta nya bilen direkt jag slutar, wiie!

- På fredag ska jag, syrran och mamma gå ut och äta tillsammans. Det ser jag fram emot!

- Är det någon som har förslag på bra hundnamn? Tipsa isf. Jag längtar mer och mer för varje dag. Ungefär tre månader kvar nu. Pirr!

- Nu blir det att se klart Milan - Napoli.
2011-02-28
 20:44:28

DISS!

Snälla Umeå, bygg en 11-manna inomhusfotbollshall! Jag hatar att träna utomhus eftersom man måste klä på sig hundra lager kläder för att inte frysa, och ändå fryser man. Dessutom känner man sig klumpigare än klumpigast. Totaldiss till att träna utomhus nu och ändå är det bara -6.

Tänk när man kan cykla till träningen i shorts och foppa-tofflor. Där snackar vi lycka!
2011-02-28
 15:23:49

Fysiologi, inte det roligaste!

Puh. Ännu en dag gjord med tråkiga föreläsningar. Jag önskar verkligen att jag kunde tycka att det är intressant, men icket. Men från och med idag så är det hårdplugg som gäller. 8h per dag. Jag ska lära mig det här lika bra som jag lärt mig allt annat och kunna gå till tentan utan oro. Imorgon är det föreläsningar igen all day long. Onsdag hela förmiddagen och sen ska jag, Ågren och Sussie börja skriva på en kravanalys som ska lämnas in. Lika bra att göra bort det. Såklart gör vi en kravanalys på fotboll! :)

Nu ska jag hårdköra 1½h innan det är dags att bege sig på träning och sen blir det några timmar till ikväll.
2011-02-28
 08:39:58

Driving one of your cars

Då var bilen igenlämnad. Så skönt det ska bli att få en sprillans ny. Förhoppningsvis får jag hämta den redan idag. Dock är jag lite nervös, jag är kass på att köra bilar jag aldrig kört förut. Men det ska nog gå bra! :)

2011-02-27
 21:27:10

Great weekend.

Helgen börjar lida mot sitt slut. Det har varit en väldigt bra helg. Lugn och skön!


Pappa och Johan är fokuserade i en cell på fortet.


Sen blev det födelsedagsmiddag hos Johans föräldrar eftersom hans mor fyllt år.
Vi åt en god buffé och två Nordellare myste även en stund i soffan! :)

Träningen var jobbig precis som det alltid är på söndagar. Jag känner mig starkare och starkare på löpningen och det är skönt att få kvitto på det också genom att orka hänga med hyffsat där framme. Nu är det bara att fortsätta springa och hoppas på en bra säsong. Det känns dock inge vidare roligt att träna utomhus imorgon, jag hade gärna väntat några veckor till.

Ikväll har vi ätit detta: http://www.tasteline.com/Recept/Ugnsrostad_kyckling_med_rotfrukter. Till efterrätt blev det varsin semla. GOTT!

2011-02-27
 12:45:34

Gör det själv!

Idag var vi och städade bilen på OKQ8's "Gör det själv". Bilen var väldigt skitig invändigt. Mycket Texas-hår! Dammsugaren som fanns där var värdelös så städningen blev inte den bästa. Men något bättre än innan iaf. Imorgon ska bilen lämnas igen och på tisdag hämtas nya bilen. Lovley!

Nu är det skid-VM i fokus. Senare blir det löpträning, fotbollsträning och sen en kväll i soffan!

2011-02-26
 12:24:05

Fortet, here we come!

Härliga lördag. Plusgrader och sol. Mer kan man inte begära.

Om en timme kommer vi att befinna oss på Fortet. Jag, Johan, Pappa, Anita, Elsa och Wille ska utmana varandra. Vi får se vad det blir för lag, men det ska bli otroligt roligt! Ikväll ska vi till Johans föräldrar där det blir middag och umgänge. PERFEKT Lördag!
2011-02-25
 19:15:06

5/5

Skaldjursrisotton var FANTASTISK! Jag rekommenderar alla att göra den. Rätten var perfekt för mig eftersom jag älskar när det är kladdigt och såsigt. Ändå tog jag bara hälften av mascarponeosten. Jag tog inte heller så mycket av citronen som man skulle. Men som sagt, gör detta!

Nu ska jag ligga i soffan och jäsa någon timme innan det blir vaniljkesella och hallon.

2011-02-25
 17:59:15

Stickat och myskväll



Aprikosfärgad stickad tröja och tjocksockar i blandfärger.

2011-02-25
 17:04:01

Hittade några bilder från en bra kväll med bra tjejer

2011-02-25
 14:19:32

Dom blev goda! :)

2011-02-25
 13:59:34

Många bollar i luften

Pust och stön. Nu är jag helt slut.

Det tog två timmar imorse att göra klart sammanfattningen på föreläsningarna. Efter det åkte jag på Ica Maxi och storhandlade i över en timme. (Vet inte hur det kunde ta så lång tid). Sen uppackning av alla varor och påbörjning av semmelbaket som precis blivit klart. Där emellan (jäsning * 2) har jag hunnit med att dammsuga och dammtorka hela lägenheten.

Nu sitter jag här med värk i höger skuldra (som jag på nåt konstigt sätt gjorde illa på gymmet förra veckan) och en lättare huvudvärk. Snart ska jag slå mig ner i soffan, slå på nyaste Greys Anatomy och avnjuta en semla (som förhoppningsvis är god)! Efter det ska jag nog hugga in på plugget en timme till innan det börjar vara dags att förbereda Skaldjursrisotton! :)

Jag skippade målningen idag, den får jag ta nästa fredag istället då vi har inläsningsdag igen.

Vad skönt det är med helg! :)

2011-02-25
 08:52:26

Snöstorm?

Jag tittade precis ut och insåg att en promenad till Colorama och hem inte känns aktuellt. Det blir bilen! Får ta en kortare promenad ner på tenton senare idag istället.

2011-02-25
 07:53:20

God morgon i stugan!

Uppe med tuppen. Jag ska precis sätta igång med plugget. Det känns bäst att börja med att göra klart plugget (sammanfatta allt) för att sen ha hela dagen kvar åt MIG själv och allt jag verkligen vill göra.

- Skulle gissa på att jag inte klarar denna dag hemma utan att städa. Det skitigt på golven och dammigt på hyllor.
- I natt drömde jag att vi hade fick vår valp, söt var den.
- I helgen måste vi städa ur bilen eftersom vi ska lämna igen den nästa vecka och få den nya.
- Jag har en enorm träningsvärk i bröstmusklerna efter bänkpressen igår.
2011-02-24
 22:22:26

Lite roligare bara!


2011-02-24
 22:21:31

Från i måndags


Det var ungefär 50cm från soffan till bordet. Alfred tyckte det var otrolig nervkittlande att stå i soffan och ta klivet över till bordet. Jag kunde varje gång se en enorm koncentration hos honom och en lycka när han tog sig över. Sen hoppade han jämfota ner i mitt knä. Men ni vet hur det är när man gör något spännande och "farligt"... inom sig räknar man "ett, två, tre, på det fjärde ska det ske..." och sen hoppar man.

Sorry syrran, självklart ska jag inte lära honom att det är okej att stå på bord, men det var Alfreds idé och eftersom jag är världens snällaste moster kunde jag inte säga nej när han blev så lycklig! ;)

2011-02-24
 13:50:44

Allt och ingenting.

Idag fick vi äntligen en bättre föreläsare. Ett minus dock var att han svävade ut hela tiden och förklarade saker som vi inte ens behöver kunna. Men som sagt, bättre än tidigare.

Istället för eftermiddagens föreläsning om ätstörningar fortsätter jag att läsa in det vi gått igenom i veckan. Det är svårt och jag har inte riktigt stenkoll så jag prioriterar det istället. Det är perfekt att vi får köpa en pärm med alla åhörarkopior, då är det superlätt att läsa in på de föreläsningar man inte går på.

Kl 15.00 ska jag och Pat träna och sen ska vi hem till henne och plugga, göra middag och sen iväg på möte med laget ikväll. En lagom torsdag.

Imorgon ska jag ha en TOTAL egen-dag:
- Äta en stor och god frukost.
- Slaggpromenad till Colorama för att inhandla grundfärg och ny pensel.
- Handla.
- Måla garderoben.
- Baka semlor.
- Plugga.
- Köra ett styrkepass här hemma med egen kropp samt vikter.
- Laga skaldjursrisotto.
- Måla andra varvet på garderoben.
- Se "Postkodsmiljonären".
- Se "På spåret".

Fullt upp helt enkelt, men vad gör väl det? Jag gillare! :) Johan ska på After Work och när han kommer hem blir det nog en film tillsammans. Mys.
2011-02-23
 21:57:43

Då har halva veckan gått

Resumé av kvällen:
- Skönt med en hyffast lugn fotbollsträning.
- Kul att få köra några övningar med flickor 10-11år. Det kan dock konstateras att barn och ungdomslag behöver utbildade fotbollstränare. Många av tjejerna kunde inte slå en bredsidespassning. Dock all heder till föräldrar som ställer upp som ledare, det ska vi inte ta ifrån dem. Jag kommer definitivt att besöka laget fler gånger under året. - Johan sprang in på 7-01 för att köpa sig en kall cola. Såklart fick han med sig lite godis också. Två påsar dragster, salt och surt. Och det slutar med att jag trycker i mig mest. Dåligt av mig att inte stå emot en onsdag. Nu kommer jag dessutom att ha ilningar i tänderna imorgon på grund av det. Bäst att gå och borsta på en gång.

Imorgon är det föreläsning 9-12, föreläsning 13-14.30, tenton med Pat, umgänge med Pat, möte med laget 20.30. En heldag helt enkelt. Men sen är det fredag och det går ju inte att klaga på! :)

2011-02-23
 15:53:09

Ett recept jag vill prova inom kort:


Jag vet inte vad som hänt med mig men på slutet har jag känt ett enormt sug efter matlagning och bakning. Jag är inte speciellt bra på något av det, kanske främst för att jag är så dålig på att följa recept. Men eftersom mat är det bästa som finns så jag ska försöka bli bättre och i framtiden kunna bjuda många på mat, varierad mat! :)

På fredag har vi inläsningsdag så då ska jag passa på att baka semlor. Kanske prova den nya maträtten också, vem vet! :)

2011-02-23
 14:09:10

Why do I have to know this?

Idag var jag piggare på föreläsningen och satt kvar tiden ut. Nu läser jag igenom och skriver sammanfattningar på de föreläsningarna vi haft hittills. Men varför ska jag kunna nåt om det "Endoplasmatiska Retiklet" osv?
2011-02-23
 08:14:30

En dag med studier

Idag är det en ny dag med förmiddagsföreläsning. "Metabolism och hormonell kontroll" ska vi få lära oss om. Låter inte det minsta intressant, men idag ska jag vara på tå och lära mig allt. Och i eftermiddag ska jag försöka förstå allt jag inte förstod första och andra dagen. En pluggdag helt enkelt.

Ikväll är det fotbollsträning och efter den ska jag och Lisa iväg på Usff's flickor 00's träning. Vi ska presentera oss, köra några övningar med dem, ge tips och vara allmänt inspirerande så dom blir ännu mer taggad på fotboll. Kul! :)

- Kan det sluta snöa så att gatorna bli bara och jag kan börja cykla igen?
- Kan det bli något varmare om 1½ vecka då vi tydligen börjar träna utomhus!?
- Kan det bli slutet av maj så att vi får hämta våran hudvalp? (Vi har förövrigt "paxat" en valp från en kull nu:)

Just det, det är onsdag idag. Det innebär ett nytt avsnitt av OTH i eftermiddag! ;)
2011-02-22
 21:22:59

Götta!

Löppasset avklarat och det gick bättre än vad jag trodde innan, skönt! Nu blir det såklart kvällsfika; yoghurt med jordgubbar och hallon, hårdmacka med rökt emilskinka (mums) och ost, ett kokt ägg och ett glas juice.

Kvällsfika is the shit! :)
2011-02-22
 15:27:30

Trötta ögon

Jag gav upp på dagens föreläsning. Efter en och en halv timmes kämpande med att hålla uppe ögonen promenerade jag hemåt då vi fick fikapause. Efter det blev det lunch och fika med Signe.

Nu ska jag ta en 30min powernap så jag överlever kvällen. Det blir träning och sen somna tidigt!

H&M´s vårkatalog kom idag, väldigt mycket fint måste jag säga!
2011-02-21
 21:42:12

Addicted to eggs

En till träning gjord och just nu ser jag inte fram emot morgondagens löpning.

Jag har precis ätit ett gott kvällsfika; lättyoghurt med kiwi och jordgubbar, hårdmacka med skinka och ost, ett ägg och ett glas juice. Jag är beroende av ägg så jag måste gå och koka några fler. Behöver ett till ikväll och sen några imorgon. Jäklar så gott det är!

Efter det ska jag gå och lägga mig. Jag renbäddade sängen igår och sen har vi ett nytt mörkbrunt överkast som gör att sängen känns välkomnande. Jag sov supergott igårnatt så jag hoppas på en till lika bra! :)

God natt!
2011-02-21
 15:38:35

Bananer i pyjamas

Inte full pott på tentan men väl 75,5/78 och ett VG, väldigt skönt! Efter de två första föreläsningarna på den nya kursen känns det redan svårare. Kanske främst för att vi hade en föreläsare som inte visste vad hon pratade om och inte kunde förklara något heller. Så ikväll efter träningen blir det att googla och försöka förstå det på egen hand.

Nu sitter jag i soffan med Alfred vid min sida. Vi har precis fikat mackor och ser nu på Bananer i pyjamas.
2011-02-21
 08:49:39

Wiie, det är måndag!

När jag jobbade var måndagar alltid pain in the ass, men nu för tiden är måndagar som vilken dag som helst. Just den här måndagen skulle ha varit lite bättre om det inte snöade och inte var så förbaskat kallt, men vad gör det när jag får se fram emot att hämta Alfred i eftermiddag? :) Inget!

- Kroppen är öm efter gårdagens tuffa dubbelpass. Mina vader värker och är stenhårda, men jag får nog skylla mig själv som stretchade för dåligt igår. Ska hur som helst bli kul med fotbollsträning ikväll igen! :)

- Fatta så mycket kläder som bara ligger i garderoben och aldrig används. Jag får nästan dålig samvete när jag tänker på det. I höstas använde jag tre olika skjortor rätt flitigt, men när jag köpte två nya tröjor så glömdes skjortorna bort och fokus lades på de nya tröjorna. Idag bestämde jag mig för att ta på mig en skjorta igen och börja använda ALLA kläder som finns i garderoben. Gamla som nya.

- Mamma, pappa; Har ni några glasburkar där hemma som inte används kan ni få ge dom till mig och mitt pysselprojekt. T.ex en tom syltburk. Kasta inte!

- Imorgon ska jag åka ner på en hobbybutik och inhandla lite pysselgrejer. Skafferiet ska få sig en finare touch!

Trevlig måndag allihopa! :)

2011-02-20
 21:19:14

Umeå-Skellefteå, Skellefteå-Umeå

Några suddiga bilder på Lindas lägenhet, maten vi lagade och världens godaste efterätt! :)


2011-02-20
 21:13:58

Vilken kanonhelg det varit! :)

Sådär, då var söndagen gjord också. En bra söndag. Jobbig löpning och otroligt jobbigt fotbollspass men SUPERKUL. Det är så skönt att ta ut sig till max och sen få komma hem och känna sig nöjd. Kvällen har hittills varit väldigt harmonisk och skön. Vi åt lite tomatsoppa och haloumi direkt vi kom hem och lagade sen i ordning pinjenötbiffarna, som även idag blev supergoda! Johan tog en semla till efterrätt och jag tog några skedar Ben & Jerrys "Strawberry cheesecake" och melon. Gott!

Imorgon börjar en ny vecka och en ny kurs. Eller inte en helt ny kurs, men nytt moment på Idrottsmedicin-kursen. Nu kommer vi in på fysiologin och tittar man på schemat verkar det rätt tufft. Otroligt mycket föreläsningar och mycket att läsa, men är det intressant så ska det nog inte vara några problem! :)

Imorgon efter skolan ska jag hämta Alfred på dagis. MYS! Sen hinner vi få ungefär 1½h med bus innan syrran kommer hem och det är dags för mig att åka på träning.

Det har varit en superbra helg och nu laddar vi för en ny vecka med nya möjligheter!

KRAM!

2011-02-20
 13:17:29

Här kommer receptet:

Back in Umeå!

Här är receptet som jag och Linda gjorde till middag igår. Att rekommendera! Jag och Johan ska göra det ikväll också, så gott tyckte jag att det var! :) http://www.expressen.se/mat/recept/smalmat/1.516637/pinjenotsbiffar-med-fetacreme-och-rostade-gronsaker

Snart är det dags för lunch och sen iväg på löpning och fotboll.
2011-02-19
 19:01:17

Updates!

Lite updates från Skellefteå.

Vi har hittills spenderat dagen på stan med shopping och fika. Jag shoppade tre stycken små krokar som jag ska använda till en klädhängare, fyra ljuslyktor i olika färger, en hög ljushållare och två krukor. Allt detta för 300kr. Bra deal! Efter det åkte vi hem till Lindas lägenheten, la oss i soffan och såg några avsnitt Sex and the City och pratade av oss. Nu har vi precis avnjutit en UNDERBAR middag, jag kommer med recept en annan dag. Lovar! Efterätten har vi också tryckt i oss; "Cheesecake" = Digestive, vaniljkesella och hallon. Nu ska vi iväg och hyra en film som vi ska se efter Melodifestivalen.

Jag har det toppen i Skellefteå helt enkelt! :)

2011-02-18
 19:57:05

1 + 1 = 3 !

Jag kan inte sluta tänka på det. Att vi förhoppningsvis ska få tillökning på Norra Ersmarksgatan. Jag behöver bara skriva det så längtar jag ihjäl mig. Det kommer att bli fantastisk. Jag tror verkligen det. Jag tror att en hund kommer att göra våra liv tillsammans ännu mer komplett.

Jag tänker på det varenda dag och kommer alltid fram till samma sak: En hund kommer att GE så mycket mer än vad den kommer att TA. Och vilket äventyr det kommer att bli! Igår kom jag fram till att vi från och med sommaren borde åka till fjällen varje årstid, alltså fyra gånger per år. Fiska, fjällvandra, åka skoter, mysa i stugan, ta vackra foton och njuta av livet. Resan dit i somras med Texas var den bästa resan vi gjort tillsammans och jag ser fram emot när vi får göra en liknande igen.

Fortfarande är ingenting 100% bestämt. Allt kan hända, men vi siktar på det! :)

2011-02-18
 19:13:59

Färdigmålat


Denna ska dock inte stå där länge till eftersom vi smider planer
på att skapa mer förvaring, vi får se hur det blir. Bilder kommer såklart
den dagen det är klart! :)

2011-02-18
 19:11:23

Trevlig helg!


Efter jobbet blev det en långpromenad. Eftersom Johan är på After Work hade
jag ingen lust att laga någon speciell middag så jag slängde in en påse Buffalo Wings i
ugnen och tryckte i mig allihopa. Svingott! :) Nu väntar jag på Johan och sen blir det "På Spåret",
en film och säkert något gott att äta till. Trevlig helg!

2011-02-18
 16:07:22

Hostmedicin is my drug

Efter 4-5 underbara nätter verkar jag vara tillbaka i träsket igen.
Ingen hostmedicin - Hostattack vid 02.00.
Hostmedicin - Djup och underbar sömn.
Men, det har ju bara gått 6 veckor? Haha. Vilket skämt.

2011-02-17
 13:47:06

Back at work

Igår blev det en heldag på jobbet och så blir det även denna dag. Rätt skönt faktiskt för omväxlingsskull. Jag blir ju ändå bara så rastlös när jag är hemma och för tillfället finns det inte så mycket att "göra om" eller "göra nytt". Därför är det väldigt passande att jobba och få lite extra pengar nästa månad.

Igår kväll såg jag och Johan "True Grit". En bra film, faktiskt.

Och imorgonbitti sätter jag mig ju i bilen och åker till Linda. Ska bli supermysigt. Det blir att strosa på stan och checka in inredningsaffärer. Jag har gett mig tillåtelse att inhandla något nytt till lägenheten eftersom det snart är löning och jag ligger bra till denna månad! :) Sen blir det nog att laga mat, efterrätt och se en bra film! Kanonhelg.

Nä, nu är klockan slagen och det är dags att börja jobba. Hörs! :)

2011-02-16
 20:24:11

Teamwork

Vad roligt det är med fotboll just nu. All träning är rolig. Även om benen är rätt tunga och huvudet inte alltid hänger med så är det roligt. Det känns som att vi har något bra på gång. Tillsammans. Vi kommer att vara ETT LAG. Det gillas alltid. Att alltid känna att man har alla bakom sig och att vi alltid stöttar varandra. Kärlek till laget och kärlek till fotboll! :)
2011-02-16
 14:46:28

Money, money, money

Om än det är skönt att vara ledig och bara strosa omkring här hemma så är jag glad att jag får jobba heldag både imorgon och på fredag - PENGAR! :)
2011-02-16
 11:05:22

Så skönt

Tentan gick så bra att jag med lite tur kan ha spikat den! Detta innebär att jag nu har helg eftersom vi börjar ny kurs först på måndag. Jag hoppas fortfarande på att få några jobbtimmar innan helgen, men har fortfarande inte hört något så jag planerar in annat istället.

Nu ska jag på affären för att handla lite. Sen ska jag MÅLA, såklart. Haha. Och även förbereda en överraskning till min älskade pojkvän. Lite vardagslyx bara..

2011-02-16
 07:50:33

Nu gäller det

Dagen är här, tenta-dagen. Om 1h och 15min smäller det. Från att inte ha varit det minsta orolig så är jag nu galet nervös. Jag borde inte vara det, men man vet ju aldrig. Nu vill jag iaf bara få den överstökad. Men först; havregrynsgröt för att ladda upp.

I eftermiddag ska jag lägga mig i soffan och se nya OTH, verkligen något att se fram emot! :)

2011-02-15
 23:01:58

Resumé av denna tisdagkväll

Löpningen ikväll gick helt ok. Jobbig men rolig. Jag har övergått från att hata löpträningar till att gilla dem, främst eftersom jag nu för tiden gillar att pressa mig själv lite mer. Det är spännande hur sånt kan förändras, men den här förändringen gillar jag. Nu var det länge sen jag var på gymmet så imorgon efter tentan blir det en sväng på Iksu för att köra lite överkropp, min rygg behöver det.

Milan - Tottenham, galen match. Gattuso verkar ha aggressionsproblem och Flaminis tackling borde gett rött kort.

Nu blir det att sova och ladda inför morgondagens tenta. Jag är inte speciellt nervös och tror att det kommer gå bra. Håller tummarna att jag känner mig lika lugn efter tentan...

2011-02-15
 18:10:30

The day before tomorrow

Sitter hos mamma och chillar i soffan. Som vanligt innan en tenta/ett prov är det hon som ska förhöra mig. Då brukar det gå vägen. Så jag hoppas att det blir så även denna gång. Vi har även ätit upp resterna av maten jag lagade igår, mumma.

Löpning om 1½h och jag är taggad. Antibiotikakuren är överstökad och jag hoppas att kroppen känns lika bra idag som den gjorde i söndags. Vaknade dock i natt av hostattack och har hostat lite mer än vanligt idag, men jag hoppas att det är tillfälligt.

Milan - Tottenham ikväll, SJUKT KUL!

2011-02-15
 14:27:56

Ett lite lyxigare mellanmål

Jag kände mig sugen på något gott till mellanmål, något roligare än en äggmacka. Jag hittade en tredjedels vaniljkesella kvar från helgens vita chokladmousse, blandade bär och mörk choklad. Otroligt gott!


Vill du ha något lika gott (nästan) men nyttigare så kan du byta ut vaniljkesellan mot naturell lättkesella. En burk vaniljkesella innehåller dubbelt så många kalorier och då är det främst i form av socker.

Men vem bryr sig? :) Det här är ju det härliga med att träna mycket.

2011-02-15
 11:21:03

Nörd som jag är...

Jag sitter som vanligt med One tree hill i bakgrunden. Jag är inne på säsong tre just nu och har precis sett ett av mina favoritavsnitt.

Peytons pappa säger till henne:
"Just promise me one thing. Promise me that when you pick the boy you really gonna to be with, that he'll someone who respects you and treats you well. And that it's someone who makes your heart race, and that he is someone who you love because of what he is, not what he does. Use your head and follow your heart."

Gavin Degraw - We Belong Together spelas och Peyton tar flyget till Jake.

Love

2011-02-15
 11:10:09

Creepy

2011-02-15
 09:35:36

Känns oroligt att jag känner mig så pass säker...

Men det kanske det är dags att börja tentaplugga på RIKTIGT ändå idag eftersom tentan är imorgon?
2011-02-14
 21:43:09

Kärlekens dag, varje dag!

Förr var Alla Hjärtans Dag en höjdpunkt på året, men jag har liksom släppt det. Att köpa en dyr present till sin partner ratar jag helt och hållet, då tycker jag det är mer värt att lägga pengarna på att göra någonting tillsammans. Det är dom små sakerna som betyder nåt. En blomma. En god, hemlagad middag. En lapp med några fina ord. Eller att bara få höra att man är älskad. Men det behövs ju inte Alla Hjärtans Dag för det?

Så för oss blev det inte mer än en god middag här hemma. Snart ska vi krypa ner under och sova, tacksam för att vi har varandra, föralltid!

Kärlek.

2011-02-14
 17:54:19

Strike a pose?


Bild från i lördags (innan jag tappade Pats kamera i golvet och kvällen spårade). Som Mathilda skrev i sin blogg lämnade lördagkvällen en ångestkänsla men också sjukt många roliga minnen som man kan garva åt länge. Jag tappade som sagt Pats kamera i golvet rätt tidigt av kvällen och spendera resten av kvällen åt att gräma mig över det. Fick en otroligt konstigt form, trots att jag drack mindre än vanligt. Snefylla? Men som sagt, kvällar med sånna här tjejer är ju alltid bra ändå!

2011-02-14
 16:11:20

Fördelar och nackdelar med en powernap

Det finns mycket som är positivt med en powernap, men att vakna upp från den är ingenting jag gillar. De första fem minuterna efter att jag vaknat upp är ett helvete. Det känns alltid som att jag blivit överkörd av ett tåg. Idag somnade jag på soffan framför One tree hill och vaknade i ett ryck 1h senare, när postgubben slängde in ett brev i brevinkastet. Inget bra uppvaknande.

Men vad gör det när det är alla hjärtans dag? :) Haha!

2011-02-14
 08:04:48

Brrr, it's cold out there!

-23 ute är inget jag gillar.

Prognosen för Hemavan kommande helg visar -20 till -24. Jag är glad att jag inte anmälde mig till den resan. Däremot åker mer än halva klassen och även en hög med 2or. Självklart hade det varit skoj att umgås med alla, men med den kylan är det inte roligt att åka slalom och snowboard. Dessutom är jag mitt i en försäsong, så att festa 3 kvällar i rad känns absolut inte aktuellt. Det blir fjällen i mars istället, med Johans familj. Väldigt mysigt!

Nä, det är väl dags att klä på sig alla kläder man äger och sen bege sig till skolan för "frågestund inför tentan" med lärarna samt tentaplugg med några klasskompisar.

Hörs!
2011-02-13
 19:48:54

Bra kväll med bättre tjejer



2011-02-13
 19:39:02

Härlig promenad igår

2011-02-12
 15:43:57

Ryyyyyyyyyyyyyysning

Vilket mål han gör, Rooney. Helt sjukt. Rysningar!

Nu blir det att hoppa in i duschen. Om 45min kommer Mathilda. Då ska vi äta grillkorv och börja göra oss fina inför kvällen. Det ska bli riktigt trevligt att få umgås med tjejer i laget. Sånna kvällar misslyckas aldrig!

Foppa spelar inatt igen.. nån period måste jag se!
2011-02-12
 14:22:02

12 februari

Det blev en sovmorgon till 11.00, promenad på 1h och nu Man U - Man C i soffan.
Bra start på en lördag! :)

2011-02-11
 21:44:41

Return of the king

Nu blir det sängen för att få några timmars sömn innan det är dags att kliva upp och se Foppa göra comeback. Det är helt sjukt vilken kärlek han har till hockey. Tänk om alla vore som han. Det är rätt coolt när man tänker på det.
Man får rysningar när man tittar på det här:
http://www.youtube.com/watch?v=xRtrQ1YrCzw
2011-02-11
 17:03:28

Same same but different

2011-02-11
 13:52:31

Lovely shower

Dags att hoppa in i duschen för att få känna sig fräsch fredagen till ära! :)
2011-02-11
 13:40:53

Shoes for running

Efter att ha haft en föreläsning om Idrottsskon och vilken betydelse den har så blev dett ett skoinköp idag. Asics är kända för att vara bättre än Nike, så jag valde en lite bättre sko än den jag egentligen ville ha. Dock tycker jag även dessa var rätt läckra! :)

Info:
- Rätt skor och utrustning minskar risken för överbelastningsskador.
- Skor är färskvara och tappar sin stötdämpningsförmåga efter ca 100mil.
- En oanvänd sko på "rea", som är ca 1 år gammal har tappat 40% av dess funktion, även fast de bara legat i en kartong. De skorna kan man alltså bara använda i ca 60mil. Att tänka på!

Så hädanefter blir det nya löparskor inför varje säsong. Dags att vinna på lotto?

2011-02-11
 13:18:34

Walk in the sun



Norra Ersmarksgatan.

2011-02-11
 10:50:45

Några sysslor gjorda.

Fixat så att en massa sladdar ligger efter listen och inte hur som helst på golvet, check!
Dammsugit, check.
Dammtorkat toaletten, check.

Nu blir det en promenad i det härliga vädret. Det blir en sväng förbi Inter Sport och förhoppningsvis inhandla nya löparskor. Härligt med strålande sol och klarblå himmel!

2011-02-11
 06:59:01

Inställd dejt!

Alfred har fått magsjuka, så istället för att leka och busa med honom blir det plugg hela dagen. Tråkigt! Eller kanske det finns nåt roligt här hemma att göra? Nåt ska jag allt hitta på för att inte behöva plugga Hela dagen! :)

Nu ska jag klä på mig och åka till Iksu för sjukgymnastträning. Jag är inte taggad...trött!!
2011-02-10
 20:42:15

Helg imorgon, underbart!

- 07.30 imorgon ska jag träffa min sjukgymnast igen.

- Resten av dagen kommer att spenderas med älsklings-Alfred. Det ser jag verkligen fram emot! :)

- Och på kvällen blir det myskväll och sen kliva upp för att se Foppa göra comeback 01.00.
2011-02-10
 17:21:29

I have some catching up to do


Det har blivit en del plugg idag. Nu sitter jag i köket och tar i kapp på alla Greys Anatomy-avsnitt jag missat. Snart ska jag börja laga mat så den är klar då Johan kommer hem från Tenton. Själv har jag lovat (många inkl. mig själv) att ta det lugnt tills efter helgen, eller möjligtvis till söndag. Det kryper i hela kroppen, men jag vet att det är för mitt bästa.

2011-02-10
 17:13:18

Sun in my eyes


Promenad till skolan imorse

2011-02-10
 14:51:37

Idrottsmedicin G1

Idag har vi haft tre timmars föreläsning på förmiddagen om Skadeförebyggande åtgärder. Hela den här kursen har varit otroligt givande och allt kan man ha användning av om man är aktiv eller ledare. Alla idrottare på hög nivå borde få den här informationen och kanske främst ledare. Sjukt bra!

Vi har haft föreläsningar om:
- Muskel och skelettanatomi
- Basal anatomi och traumatologi
- Akut omhändertagande
- Doping
- Idrottsskon
- Sjukdomar och idrott
- Skadeförebyggande åtgärder
- Arm-Hand, Lår-Höft, Knä, Rygg, Skulder-Axel och Underben-fotskador

Den 21 feb drar andra delen på den här kursen igång - Idrottsfysiologi. Kul!

Nu är jag ännu mer säker på att jag i sommar kommer att vilja läsa kursen "Idrottsmedicin G2 - Styrketräning och konditionsträning". Konditionsträning i juni och Styrketräning i augusti om jag inte minns fel. Då kan jag vara ledig i början av juli när fotbollen har uppehåll. Förhoppningsvis har vi ju en hundvalp här hemma hela sommaren också, då blir det perfekt att läsa en kurs och kunna vara hemma mesta dels av tiden! :)

2011-02-09
 16:23:20

Inför våren

Jag kommer att måsta inhandla några nya plagg inför vår och sommar. Men som fattig student får man välja väldigt noga. Det går inte bara att köpa för att köpa. Den här tyckte jag var rätt snygg. Kanske något att slå till på..

2011-02-09
 15:04:36

Timmar av plugg

Det var länge sen jag pluggade en hel eftermiddag. En timme till, sen käka, diska och åka på träning!

2011-02-09
 10:19:43

Lill-lördag!

Onsdag idag och solen skiner. Idag blir det en timme på Idrottsmedicin för löpanalys och efter det tentaplugga. Ikväll är det fotbollsträning. Det blir jogg och styrka för mig. Imorgon blir det eventuellt att testa lite tuffare löpning, annars fredag. Jag har inga förhoppningar om att det ska kännas bättre, men hoppas kan man ju.

Jag ser fram emot helgen. På fredag blir det myskväll med älsklingen och på lördag blir det fest med laget. Jag har inte festat sen annandagen, evigheter sen. Det ska bli roligt att få umgås med laget och sen gå ut och träffa folk. Det behövs ibland! :)

Nåt annat jag ser fram emot är nästa helg. Då ska jag åka till Skellefteå och hälsa på Linda! :)

Just det, förutom plugg i eftermiddag blir det såklart att se nya OTH. Underbart!
2011-02-08
 17:45:45

Nyttigt är inte alltid godast...

Idag provade jag en ny maträtt. Lax och broccolipaj med äggstanning. Den blev helt okej, men ingen maträtt jag kommer att längta efter att äta igen. Dock är ju både lax och broccoli viktigt att få i sig, var mer därför jag gjorde den! Imorgon blir det något godare. ;)

Dags att börja byta om. Ikväll är det möte och fysträning med laget. För mig blir det lugn träning bara, tråkigt!
2011-02-08
 16:12:59

Lucky girl


Jag gillar när livet känns perfekt. Jag har den känslan nu och jag hoppas
att den är här för att stanna. Skulle den försvinna för en stund, så
vet jag ändå att den kommer tillbaka. Det gör den alltid. Och jag är aldrig orolig.

Love is the most important thing in life.

2011-02-08
 14:09:41

Where is my red car?

Hm. Nu är jag lite bitter. Jag paxade en röd bil innan jul, får veta för en vecka sen att jag själv ska åka till bilbolaget, åker dit och ska välja datum för leverans osv. Nä, men då finns det inga röda bilar kvar? :O BITTER. Silver, mörkgrå och svart. Jag valde svart, igen. Tråkigt!! Jag ville ju ha en FÄRG.
2011-02-08
 09:14:11

Borta bra men hemma bäst

Idag spenderar jag dagen på hemmaplan. Det blir tentaplugg nu fram till ca 12.00. Efter det tvättning, pyssel, matlagning och kanske lite plugg däremellan.

Shit vad jag älskar att vara student!
2011-02-07
 18:35:06

Vovve

På slutet har vi ofta pratat om hur det skulle vara med en egen hund hemma hos oss. Och vi kommer tillsammans fram till att det vore underbart. Och tänk vilken sommar det skulle bli. Perfekt början på ett äventyr.

2011-02-07
 18:15:20

På rätt väg

Fick med mig Antibiotika, Cocillana och Renässans hem från apoteket idag, så nu längtar jag till torsdag-fredag då jag förhoppningsvis kan få känna en förändrad känsla i kroppen. Jag håller alla tummar för det. Fram tills dess blir det lågintensivt och lugnt så att kroppen får ta åt sig medicinen och få läka ut. Förhoppningsvis!

2011-02-07
 16:38:54

Tackarr!

När vi satt på föreläsningen idag surfade en klasskompis in på portalen och såg att hela 31st i klassen, alltså nästan 50% fått underkänt på hemtentan på föregående kurs. Det spred sig en panikkänsla hos alla i klassen. Men jävligt skönt när jag fick se att jag fick G. Det betyder två VG och ett G på tentorna i höst, vilket resulterar i VG på hela kursen. Väldigt skönt!
2011-02-07
 08:36:11

Ny vecka, nya möjligheter!

Då var det måndag igen. Dagen kommer att bestå av föreläsning 10-12, lunch, plugg och besök på hälsocentralen igen för att få mig antibiotika och mer cocillana. Jag gick in i väggen igår och kroppen besegrade mig. Jag försökte verkligen vinna men det hela slutade i frustration och ilska. Så nu hoppas jag på en antibiotikakur och förhoppningsvis kunna ta åt mig av träningen och gå framåt istället för bakåt. Det vore underbart.

2011-02-06
 12:38:21

Det är söndag

Och jag känner att jag har vaknat lite på fel sida. Av olika anledningar. Inte bra.
2011-02-06
 00:33:44

Natti.

God natt gott folk! Nu håller vi tummarna och hoppas på en frisk dag imorgon. Puss!

2011-02-05
 22:20:57

Oslagbar trio en lördagkväll! :)




2011-02-05
 14:49:12

Jag gillar inte det här!

Jag trodde att min hosta var på bättringsvägen nu efter ungefär 5 veckor, men istället har det nu utvecklat sig till en tjock hals och en igentäppt näsa. INTE OKEJ! Jag ställer därför in kvällens utgångsplaner och åker istället och har en myskväll med mamma och Alfred. Jag vill verkligen bara bli 100% frisk och kunna känna att träningen ger max.

Nu blir det lite plugg innan jag beger mig.

2011-02-04
 21:12:51

Just do it!

Jag och Johan for en sväng på Inter Sport och D&D. Jag behöver verkligen nya löparskor och skulle älska att springa i dessa. Jag tror det blir att slå till! Där ryker det skobidraget... blir att köra på samma fotbollsskor i år igen alltså, eller kanske börja använda de svarta pumaskorna som knappt är använda. Men som sagt, de är ju svarta. Det går ju inte? Jag spelar ju ALLTID i vita. Fast det kanske är dags för en förändring? :)

2011-02-04
 21:02:43

Det krävs inte alltid en man

Idag har jag haft en av de bästa dagarna på länge. Jag har fått måla, fixa och dona. Just sånt här ÄLSKAR jag att pyssla med. Det enda negativa är att jag har en rygg som inte klarar av det. Det är synd för hade jag haft en kropp som klarat det varje dag hade jag velat ha något sånt här som yrke.

Jag fick börja morgonen med att sitta och gnussa golvet för att få bort det som blev kvar när jag slet bort all tejp. Efter det målade jag klart sängen. Både jag och Johan är väldigt nöjda med resultatet!

I övrig har jag hunnit med att göra kökslådorna en aning snyggare. Jag använde än en gång tapeten som blev kvar från vardagsrummet. Detta är ingenting som syns utåt men sånna här små detaljer gör det ännu roligare att vara i köket. Jag har dessutom rensat ut en hel del från lådorna som bara legat och skräpat.

Förutom sängen blev även skohyllan målad. Det borde ha gjorts för länge sen men eftersom vi inte haft målarfärg hemma har det inte blivit av. Men nu är den vit och matchar allt annat i hallen. Ni ser också ett vinställ som målats. Det har stått och skräpat i ett skåp men nu kommer den att få flytta ut i vardagsrummet!

Sen har jag pysslar med såsaker som att spika upp några spikar under diskbänken så att mina penslar kan få torka i lugn och ro och fixat och donat med sladdar.






Jag älskar sånt här!

2011-02-03
 20:36:59

Då är helgen snart här.

Imorgon är jag ledig. Eller "ledig" säger man väl, eftersom man aldrig är riktigt ledig. Vi har ingen föreläsning utan ska endast lämna in hemtentan, men eftersom jag lämnade den igår behöver jag inte åka dit någonting alls. Väldigt skönt!

För morgondagen planerar jag att kliva upp samtidigt som Johan för att kunna påbörja målningen redan då och sen fram till lunch plugga lite inför tentan som är den 16 feb. Sen efter lunch ska jag till Patte för att hjälpa henne att skruva ner hyllor och spackla inför målningen på lördag. Och sen hem igen för att invänta en tjej som ska komma och kolla på min snowboard. Jag hoppas verkligen att hon vill köpa den. Det blir nog lite plugg på eftermiddagen också.

Imorgonkväll blir det en total myskväll här hemma. Vi ska åka och handla entrecóte på Duo och sen laga en härlig middag och självklart efterrätt på det. Såhär i förväg känns det som en perfekt start på helgen.

På lördag blir det målning hos Pat och sen på kvällen häng med Mathilda och förmodligen en harmonisk utgång. Det ser jag fram emot! :)

Just det... imorgon bör vi även få igen hemtentan från förra kursen. Då blir det självklart att åka och hämta. Spännande!

2011-02-03
 20:17:28

Jag ska måla hela världen...

Jag har kunnat måla det mesta på sängen på egen hand. Jag har mixat och trixat med tidningar och tejp för att slippa ta bort hela den tjocka madrassen och det har funkat bra. Ikväll eller imorgon ska Johan få hjälpa mig att ta bort madrassen så att jag kan måla det sista på sängen imorgonbitti.


Ett krux med att måla sidorna är att färgen rinner neråt om man tar för mycket. Det är därför svårt att få det heltäckande. Men på lördag när jag och Pat ska köpa färg till hennes sovrumsväggar ska jag köpa en liten roller och köra på ett lager till på dom stora ytorna för att de om de täcker helt och hållet. Men jag är nöjd hur som helst! :)

2011-02-03
 15:24:08

Inte riktigt min grej

Är det någonting jag verkligen inte gillar så är det att cykla. Jag kan sätta mig på cykeln med ett toppenhumör och två minuter senare vara jättearg. Det spelar ingen roll hur sakta jag cyklar så blir jag ändå svettig. Jag gillar inte att bli trött i benen och jag är alltid rädd för att ramla. Cykla är verkligen inte min grej. Speciellt inte på vintern. Det går bättre på sommaren.. men fortfarande. Det går ju inte att cykla utan att bli svettig? Tacka vet jag promenader!

2011-02-03
 12:15:31

Stort plus!

Jag måste bara hissa alla föreläsare som vi har nu på Idrottsmedicin G1. Vilken skillnad från de vi hade på pedagogikkursen. Nu är det i princip ingen som bara läser rakt av på powerpointbilderna. Alla kan det dom snackar om och dom vill verkligen att vi ska lära oss. Det gillas!
2011-02-03
 08:05:25

Detaljerat..

Dagens schema:
08.30-12.00 - Föreläsning om Doping
12.00-12.30 - Handla
13.00-14.00 - Måla andra varvet på sängbord nr 2 samt börja på sängen.
14.00-16.00 - Plugga
16.30-18.00 - Träna
18.00-19.15 - Laga mat, äta.
19.30 -----> - Plugga, slappa, lägga mig.

In i minsta detalj! ;)

2011-02-03
 07:26:48

Vill sova mera!

Jag är TRÖÖÖÖTT!

2011-02-02
 14:52:27

Happy day!

Idag får vi hämta ut bilen och när jag hämtat den ska jag förbi på Colorama och inhandla mer färg. HAPPY!

Vi fick hemtentan idag. Jag, Jenny och Josefin satt och gjorde klart den på lunchen. HAPPY!
2011-02-02
 08:21:10

Akut omhändertagande

Dags att ladda upp för ännu en dag. Idag ska vi lära oss Akut omhändertagande av idrottsskador, teoretiskt och praktiskt. Lite drygt att vår grupp har sista tiden 14.30. Betyder att det bli en lång pause från 11.30-14.30. Men eftersom vi är på Iksu skulle jag gissa på att jag springer in på gymmet en sväng för lite bålstyrka! :)

I övrigt ikväll blir det träning och sen försöka skriva klart hemtentan redan ikväll så jag inte behöver tänka på den mer. Vore ju riktigt gott att vara ledig imorgon eftermiddag samt fredag. Kan tänka mig att det blir en cykeltur till Colorama för att köpa färg och påbörja målningen innan helgen! ;)

Nu ska jag klä på mig, packa väskan och börja bege mig till skolan!
2011-02-01
 20:01:03

Nu är det februari

Jamen lite om dagen då. På förmiddagen blev det en föreläsning om ryggskador och på eftermiddagen blev det en föreläsning om skuldrans anatomi och skador. På den andra förläsningen hade vi en riktigt bra föreläsare. Han vävde in berättelser om patienter han haft själv och gav en rolig touch på allt. Det kändes inte som att vi satt där i tre timmar. Mer sånt!

Efter det cyklade jag direkt vidare till tenton för löpning och styrka. Det gick helt okej men jag saknar den där känslan jag hade precis innan jul. Då kände jag mig oslagbar. Jag kunde springa hur mycket som helst! Vars har det försvunnit? Nu känner jag mig inte ens i närheten av det..

Därefter hem igen för matlagning och nu sitter jag här. Kvällen bjuder på fotboll av högsta kvalité. Milan - Lazio, Man U - Aston Villa, Sunderland - Chelsea, Arsenal - Everton. Frågan är vad man ska satsa på. Milan kommer nog bli prio ett, men sen är ju United alltid härliga att se på och sen vore det kul att se Chelsea ifall Torres får speltid. Det återstår att se!

Till fotbollen kommer jag att slänga ihop en fruktsallad. Banan, äpple, kiwi, vindruvor, melon och passionsfrukt! GOTT!

Ett stort plus också är att min hosta är på bättringsvägen. Jag får inga hostattacker och det känns lite bättre när jag tränar. Behövs dock cocillana för att överleva nätterna, men ändå... bättre är bra! :)
2011-02-01
 19:41:48

Sängbordet

Bildbevis på det målade sängbordet. Jag är supernöjd. I helgen ska resten målas. Ska även hjälpa Patricia att måla deras sovrum. Det ska bli kul! :)

2011-02-01
 19:36:59

Walk in the dark

Igår promenerade jag hem från Patricia rätt sent. Klockan blev 23.00 innan jag begav mig hemåt. Staden stod still och jag såg knappt en bil eller människa på hela promenaden. Jag roade mig med att ta lite kort. Jag brukar väl inte direkt vara rädd när jag går själv när det är mörkt eller sent, men igår kändes det faktiskt lite skrämmande. Just eftersom det kändes som att jag var den enda människan vaken i hela stan.