2009-01-31
 11:41:00

Inspiration

Det finns vissa saker och vissa människor som ger mig inspiration. Som får mig att känna att jag kan ta så många fler steg än jag redan gjort. Dessa steg innebär kanske inte att spela i ett bättre fotbollslag, tjäna mer pengar på jobbet eller att bo i en finare lägenhet. Kanske betyder det något helt annat. Jag tror i alla fall att det betyder något helt annat, men vad vet jag inte riktigt än. Det är bara någon underlig känsla jag får. En känsla av att vilja ta mig någonstans. Göra saker.

Äsch jag vet inte, jag svamlar nog nu. Men en sak ska jag göra iaf. Börja skriva.

Trevlig helg!

2009-01-31
 11:27:01

Sant

2009-01-30
 07:59:01

Lite nyårsbilder





2009-01-28
 12:44:41

Stöcksjöbarnen

Jag minns!

På vintrarna åkte vi snowboard i en 60m "lång" backe. Vi åkte skridskor på sjön, lekte röda vita rosen och åkte skoter. På somrarna pallade vi äpplen och jordgubbar. Vi klättrade i träd, cyklade på stigar i skogen, tältade, badade i sjön, fiskade och lekte massvis med lekar. På vårarna när snön smälte bort och det blev översvämning åkte vi runt på flottar nere vid sjön. På höstarna när mörkret drog över byn berättade vi skräckhistorier för varandra och körde anden i flaskan. På rasterna på skolan spelade vi fotboll, lekte med dagisbarnen, byggde kojor i skogen, hoppade hopprep och spelade pingis. Efter skolan åt vi massor med rostade mackor som vi doppade i O´boy. På kvällarna spelade vi Counter-Strike eller Worms. På helgerna hyrde skräckfilmer olagligt hos en gubbe i byn. Vi var barn och vi skapade minnen.

Jag minns som om det vore igår. Någon dag i framtiden ska jag köpa tillbaka vårt hus i Stöcksjö och låta mina barn få skapa sina egna minnen, precis som vi gjorde. Stöcksjöbarnen.

Visst var det härligt att vara barn?

2009-01-26
 21:04:48

Ont, ont och ont

Just i den här stunden är jag jävligt less och jävligt arg.
2009-01-26
 21:03:01

One tree hill citat:

"The day that you start thinking love is overrated, is that day that you´re wrong. Anything wrong with love, faith and belief, is not having it." /Haley

"Every day we face the same truth, that our time here is short. And to honor the falling, we must live our own lives well. We must take the high road when we can and allow our comming laws to bring us together" /Lucas

2009-01-23
 20:53:54

Frånvarande

Har varit frånvarande på sistone, ber om ursäkt för detta. Att skriva under arbetstid är ju inte bra, även om det tar 3min och jag kan räkna det som den rast som jag aldrig går på, men som sagt - onödigt att riskera något, därför min dåliga frånvaro.

Har kommit in i en sån där svacka igen där jag inte vet hur jag ska göra med livet. Känns som att livet är för kort. Jag hatar att jobba, samtidigt som jag älskar pengarna. Jag vill verkligen börja plugga, samtidigt som jag verkligen inte vill ta studielån. Jag vill verkligen ha barn när jag är 24-25, samtidigt som jag både vill hinna plugga OCH göra en massa spänande resor runt om i världen innan jag blir mamma. Har någon ett svar på vad jag ska göra?

Det där med att jag hatar att jobba är faktiskt inte riktigt sant. Det blir bättre och bättre. Först och främst så är det så enormt skönt att äntligen ha en bil jag kan köra till jobbet, istället för att cykla runt i ur och skur. Sen blir det mer och mer varierande arbetsuppgifter så nu har jag alltid något att göra, vilket innebär att tiden verkligen flyger fram. 

Imorgon ska jag klippa och färga håret. Jag önskar att jag vore en sån som vågar prova något nytt, men känner jag mig själv rätt kommer jag att säga till frissan "Färga bara utväxten och klipp ingenting på längden". Men vi får se hur det känns imorgon. 

Imorgon är det även inkilning. Jag tror det kommer bil skitskoj. Var ett tag sen det var fest nu. Har inte känt något riktigt sug, plus att det är jävligt skönt att kunna spara en massa massa pengar istället för att inför varje helg känna att man måste köpa något nytt att ha på sig, något att dricka, inträde plus mat efteråt. Det blir några hundra per kväll och egentligen är det inte värt det. 

Shit vad jag har skrivit nu, bra gjort av mig. Även fast ingen säkert ha läst alltihopa. Det var iaf skönt att skriva lite. Nu ska jag fortsätta pyssla med ett fotoalbum jag håller på att göra från USA-resan. I love it. 

Puss! 

2009-01-19
 15:28:00

Planer i krasch

De senaste kvällarna har jag legat och planerat möblering, taveluppsättning osv i lägenheten vi var och tittade på. Den var verkligen helt underbar, men den blir tyvärr inte våran. Man hoppades för mycket helt enkelt. Det blir alldeles för dyr. 

Det som är positivt är att vi iaf får en ny spis till lägenheten nu, så nu kan det börja bakas och lagas lite mer varierad mat. Grymt skönt efter att ha haft en ofungerande ugn i ett år.

Bara en timme kvar av dagen nu. Jag är en dunkande huvudvärk som sedan igårkväll inte vill försvinna. Och fys ikväll, fys imorgon, fys torsdag, fys lördag. Varför spelar man fotboll?
2009-01-16
 14:56:32

Middag gånger två

Ikväll ska jag och Johan äta middag på Droskan med mams, paps, syster, stefan och lilla alfred. Ska bli väldigt gott. Även imorgon slipper vi laga middag då det blir hos Johans föräldrar istället. Sjukt skönt att slippa laga. Ikväll blir det även någon form av fest som vi är bjudna på av Macke P och Vixen. Jag är chafför ikväll, känns faktiskt skönt.

En sak som är negativ med denna helg är att det är morgonträning både lördag och söndag. Jag behöver verkligen sova ut. Aja, får vänta till nästa helg istället.

Imorgon har vi egentligen firmafest med Alltele, men att ringa tränaren och säga att jag missar två träningar pga av en fest kändes inte aktuellt =P Plus att fysträningen verkligen behövs nu. Det känns att man blir starkare och starkare och det är en jävligt skön känsla, så därför stannar jag såklart hemma.

Trevlig helg på er gott folk.

2009-01-15
 15:44:10

Han är faktiskt RIKTIGT bra

Ron Pope - A drop in the ocean
Ron Pope - Summer is gone
Ron Pope - You´re the reason I come home
Ron Pope - Tell me so
Ron Pope - Heartfelt lies
Ron Pope - Fireflies
Ron Pope - Silly Notes and Gyspy Clothes
Ron Pope - Seven English Girls
Ron Pope - Come to California

Jag är nästan lyrisk över hur bra han är.
2009-01-15
 11:50:23

Bröstcancerfonden

Gå in på http://www.brostcancerfonden.se och stöd Bröstcancerfonden. Jag beställde precis ett armband. Gör det du också. Varje gåva gör skillnad, liten som stor.
2009-01-15
 08:26:54

Han är faktiskt bra

Darin - Karma
Darin - Roadtrip
Darin - Breathing your love (acoustic)

2009-01-14
 14:42:27

Lägenhetsvisning

Imorgon ska vi på lägenhetsvisning. En riktigt fin och lagom lägenhet till oss, jag hoppas verkligen vi får den och att den inte blir nå dyrare. Lycka! : )
2009-01-13
 14:36:34

En gammal bil

Det blev ingen "Nya Ford Fiesta".. den fanns bara i en gulgrön färg vilket inte var lockande. Ev till sommaren istället om det kommer fram fler alternativ. Istället blir det en gammal goding. Kanske Linda Franssons gamla bil ;) Känns sådär just nu att inte få en splitter ny, men.. man kan inte alltid få det bästa. Nu sparar vi pengar istället. Det är bra!
2009-01-13
 11:12:04

Se mer om:

Om ni inte märkt det så finns det "Se mer om:" till höger, där ni snabbt kan gå tillbaka och läsa  om olika grejer. T.ex snabbt hitta till alla mina grymma låttips ;)

Ifall ni inte märkt det som sagt..

2009-01-12
 11:35:17

Snowboardåkning

I lördags tog ju vi en liten trip till Agnäsbacken. Vi var bland dom första dit och begav oss ut i backarna. Det var en riktigt skön dag men en sol som tittade fram någon timme iaf. Jag klarade mig från att vurpa i backen, men inte från att vurpa i liften. Jag och Johan lyckades på något konstigt sätt göra en Jättevurpa i liften. Jag lyckades få liftbygeln hårt slagandes mot låret. En lättare kaka blev resultatet av det. Gick ganska fort över. Vid 16.00 var vi hemma och helt utslagna. Tanken var att vi (Jag, Johan, Macke och Vixen) skulle äta middag tillsammans och sen lira Buzz, men något sånt blev det inte. Vi skiljdes åt och somnade fortare än kvickt på soffan. Det är utmattande att vara ute en hel dag. 

2009-01-09
 23:26:28

Nära ögat

Jag vill egentligen aldrig mer sätta mig i en bil, bakom ratten. Usch. Det var nära. Hjärtat i halsgropen.

2009-01-09
 15:53:16

Afro Powerdance

Glömde berätta att jag och Wiktorsson var på Tenton igår och skulle köra distans + styrka. Det slutade med att vi efter att ha sprungit typ 15min klev in i "danssalen" istället och körde Afro Powerdance (om det nu heter så). Mycket mycket roligare. Skrämmande dock att se hur dålig kordination man verkligen har. Hade stora problem att röra armarna på ett sätt samtidigt som jag skulle röra benen och skaka på rumpan. Mycket lärofullt, haha! Alla borde testa på det.

Trevlig helg!
2009-01-09
 10:16:39

Spelschemat fastställt

Coach gjorde ett mycket bra jobb i mötet gällande spelschemat för kommande säsong. Innan mötet hade vi EN ledig helg på hela säsongen och BARA söndagsmatcher. Nu ser det istället ut såhär:

Lördagsmatcher: 30 maj hemma, 27 juni hemma, 5 september borta, 12 september hemma, 17 oktober borta.
Onsdagsmatcher: 17 juni "hemma", 12 augusti hemma
Lediga helger: 20-21 juni, 15-16 augusti, 19-20 september

Jävligt bra enligt mig. Mycket mer kan man inte begära. Nu har jag ett sånt där glädjerus i mig och längtar verkligen efter att matcherna ska köra igång. Speciellt dom två onsdagsmatcherna vi har.. mot Mariehem. Alltså riktigt kul!

A men, det här gjorde min dag. Innebandytittande med "gänget" ikväll, Agnäsbacken imorgon och träning söndag.

 

2009-01-08
 12:05:10

Våran bil 2009

På tisdag eller onsdag nästa vecka får vi äntligen bilen. Ska bli så skönt at kunna ta sig till jobbet på ett snabbare, smidigare och varmare sätt. Även till träning. Det blir ju några lappar extra i månaden att lägga ut men det är det värt. Färg är inte bestämt ännu, vi får ta vad som finns. Gruvar dock för att reklam som ska på den. Den blir inte snyggare av det. Men skitsamma, den är snygg ändå! :)


2009-01-07
 16:27:37

Hända grejer

Kommer kanske hända grejer hit och dit. Ska prova mig fram till en ny design. Vi får se hur det blir till slut. Säker något enkelt. Har ju inte så mycket att använda mig av. Man skulle haft photoshop..

Hemfärd nu och träning om en timme.

Skepp o hoj!
2009-01-07
 09:26:13

Dålig update, förlåt

Shit, jag har varit dålig på att skriva på slutet. Finns egentligen inte så mycket att skriva om just nu. Har haft sköna lediga dagar under jul och nyår, blandat med lugna arbetsdagar. Nu är det bara tre dagar sen helg igen. Ser verkligen fram emot denna helg. Fredag blir det nog en bio, lördag träning och sen en heldag med snowboardåkning i Vännäs som följs upp med middag och spel. Mycket bra!

Ikväll drar träningen igång igen. Längtar verkligen. Inte efter fysen, men fotbollen. Fotboll inne på Nolia är ju faktiskt grymt kul. Lagom stor plan och en speciell känsla.

Har inte så mycket att skriva just nu, återkommer sen.. eller förresten. Nya OTH har kommit, ska se ikväll, wiie! :)
2009-01-03
 13:53:43

En skön oplanerad lördag

Jag älskar sånna här dagar när man inte har något planerat. Steg upp 12.00. Tog på mig träningskläderna för att gå ner på gymmet, men mitt kort funkar tydligen inte längre, jättetrist. Orkar inte cykla till Tenton City heller, för tänk om receptionen är stängd, då har jag trotsat kylan i onödan. Får fixa det där lite senare idag när vi får låna en bil.

Istället för träning sitter jag här och klinkar på gitarren. Har precis lärt mig solot i Eva Cassidys "Fields of gold". Jag kan inte för en sekund ångra att jag önskade mig denna gitarr i julklapp. I love it. Jag spelar i princip varje dag nu. Ångrar att jag la ner musiken för 4 år sedan. Den är för bra för att läggas ner.

Om någon timme blir det att handla, åka och titta på min kommande bil, kan knappt vänta. Ska bli grymt skönt att få bil, slippa cykla i denna bitande kyla varje dag. Och ikväll vet jag inte vad det blir. Kanske se lite JVM.

Trevlig helg.

P.s Jag älskar att jag är ledig på måndag!!
2009-01-02
 15:01:15

Några låtar bara

Marjorie Fair - Empty Room
Augustana - Stars and Boulevards
Street Map - Athlete
Feeder - Tender
Strays Don't Sleep - For Blue Skies
Rosie Thomas - Since You've Been Around
MoZella - You wanted it
Kate Earl - Free
Switchfoot - The blues
Nikola Sarcevic - Lock-Sport-Krock
James William Hindle - Love You More
Jack's Mannequin - Dark Blue
Susie Suh - Light On My Shoulder
Bryan Greenberg - Someday
Turn - Close your eyes

2009-01-02
 11:42:38

Höjdpunkter 2008

Det har minst sagt varit ett händelserikt år.

Höjdpunkter 2008


Premiären i Damallsvenskan: Vinst hemma mot Sunnanå! STORT!

Umeå Södra FF vs Umeå IK: Vi förlorade med 0-6, men att spela inför 3500 på Gammlia var ändå rätt läckert. Kul också att möta Marta som inte är långsam. 

Studentbalen: Gick med Eriksson. Balen var överskattad, men det är ändå en grej man kommer att minnas. Roligt att göra sig fin och så.

Studenten:
Den absolut bästa dagen i mitt liv. Jag önskar verkligen att jag kunde få uppleva den dagen och den kvällen igen. Jag saknar klassen. Vi hade en bra klass. En skön klass. Den bästa. ID05AD!
 
Rhodos: Första utlandsresan med Johan. Kanonväder, superroligt och jättemysigt.

En stuga i Bettnes:
En heldag med vännerna i Bjuhrs stuga. Grillning, festligheter och en lång natt. Vår "lek" i skogen är typ bland det roligaste jag gjort, har aldrig skrattat så mkt. Haha, ingen förstår förutom Lunkan. En super dag/kväll helt enkelt.

USA:
Andra utlandsresan med Johan. Den största upplevelsen i mitt liv. Fick uppleva min största dröm, att simma med delfiner. Denna resa får absolut högsta betyg.
 
Julafton och nyårsafton: Första jul- och nyårsafton tillsammans med Johan.


Dom dåliga sakerna som hänt detta år tänker jag inte ens ta upp. Man ska vara positiv och fokusera på dom bra sakerna ; ) Så man kan säga att det här är hela mitt år, inte alls tokigt. 2009 ska bli ännu bättre.
2009-01-02
 09:00:31

Nyårssummering och en brinnande bil

Nyårsafton blev riktigt lyckad i min bok. Vi kom dit vid 18.15. Började göra i ordning snacks, vidare med fördrink och förrätt, huvudrätt och sedan efterrätt. När vi tittade på klockan efter middagen hade den hunnit slå 22.45. Jättesjukt. Tiden bara flög fram. Hur som helst, middagen var fantastisk. Riktigt, riktigt gott. Sedan blev det såklart champagne på tolvslaget, ut och skjuta upp raketerna och sedan begav vi oss in för att spela lite spel. Vi kom inte hem förrän 03.30. Sov till 01.30 ungefär. Klev upp ur sängen (JN) 19.30. Haha. Jag klev upp o gjorde varma mackor mitt på dagen, men annars var det täcket som gällde. Jättemys.

Var inte superlätt att somna igår. Johan spelade tvspel och jag såg OTH tills klockan var alldeles för sent. När jag låg där tyckte jag att jag hörde raketer smälla utanför, sedan small det lite väl "bombaktigt", så jag gick in till köket och tittade ut. Då står det en bil som tokbrinner vid huset mitt emot, två brandbilar och en polisbil. Jag blev lite skraj, men det var ju ingen fara. Var bara jättekonstigt att titta ut och sen märka det där, haha! :)

Ikväll blir det att se Signes match, kötta!! :)