2009-12-07
 21:16:12

Ny maträtt

Jag och Johan är rätt dåliga, eller rättare sagt väldigt dåliga på att variera oss i vardagsmaten. Vi äter ofta korvstroganoff eller chili corn carne.. ibland lax i ugn eller palt. Om vi inte orkar laga något köper vi från Shang Hai. Ibland kan vi ju faktiskt lyxa till med en fläskfilépasta eller kyckligpasta, men det är ändå inte ofta.. och isf är det en fredag så det räknas till helgmat.

Igår tog jag fram en korvring ur frysen och tänkte "Gud vad gott med korvstroganoff", för jag älskar verkligen det. Men så tänkte jag om "Det är inte bra att äta för enformigt, så nu jäklar!". Därför letade jag fram ett nytt recept "Nyströms Falukorvsgryta". Såhär står det: "Skär upp falukorven i stavar och stek med smör i en gryta. När falukorven stekt ett tag lägg då i paprikan som du skärt i små bitar och låt fräsa tillsammans.
Hacka gul lök och fräs i en stekpanna tillsammans med olja, häll sedan i löken i grytan tillsammans med paprikan och falukorven. Häll i grädden i grytan och sänk värmen. Sedan kryddar du grytan med soja, 2-3 matskedar senap, salt, peppar, cayennepappar, paprikakrydda, och chili tills den smakar bra."

Det blev faktiskt jättegott. Johan tyckte till och med att det var bättre än korvstrofanoff. Det vill jag inte riktigt hålla med om men vi kommer att laga Nyströms falukorvsgryta fler gånger :)

Någon som har något annat tips på god vardagsmat som går hyffsat fort att göra? (med tanke på att vi tränar och vill ha mat snabbt)

P.s. Johan gillar inte köpta köttbullar, pyttipanna, fiskbullar, potatisbullar (Sånn lätt mat som jag annars skulle kunna äta) Och jag äter helst inte köttfärssås.


T
PUBLICERAT: 2010-08-08, 20:38:26

Till dig som vill ha tips på mat:



Denna rätt kan verka lite jobbig, men är klar lika snabbt som det tar för pastan att koka klart.



Pasta (Tagliatelle)

300g Kycklingfilé

grillkrydda

olja (neutral)

2 vitlöksklyftor

2msk färsk rosmarin (el 1msk torkad)

en gul lök

en liten purjolök

150g sockerärtor

2dl creme fraiche

1 påse babyspenat



Koka 300g pasta enlig anvisning på förpackningen.



Skär 300g kycklingfilé i strimmlor

Skala och skär 2 vitlöksklyftor i skivor.

Skala och strimla 1 gul lök, en liten purjolök och 150g sockerärtor.

Hacka 2msk färsk rosmarin (eller ta 1msk torkad)



Blanda kycklingen med 1msk grillkrydda (eller mer efter smak)

Stek i olja i en stekpanna ca 3 minuter

Tillsätt vitlöken och rosmarin

Fräs ytterligare någon minut tills kycklingen är klar

Ta upp och lägg på sidan



Fräs det strimlade 2-3 minuter i stekpannan (i lite olja)



Blanda 2dl creme fraiche med pastan och värm försiktigt.



Blanda i grönsaksfräset, kycklingen och en påse babyspenat

Krydda med svartpeppar.



smaklig måltid.





KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: